Könyvborítón a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtára

A Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárának fotóját választotta legújabb könyvének külső borítójára Frédéric Barbier, francia könyvtörténész, több egyetem tanára és díszdoktora, Európa talán legismertebb könyv- és könyvtártörténeti szakembere.

A debreceni Nagykönyvtár fotója szerepel Frédéric Barbier legújabb könyvén és csábítja olvasásra az érdeklődőket. A francia könyvtörténész könyvtártörténeti művének külső borítójára a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárának fotóját választotta, jóllehet a könyvet a világ számos híres műemlékkönyvtára illusztrálja, Angliától Itáliáig.

Frédéric Barbier több egyetem tanára és díszdoktora, Európa talán legismertebb könyv- és könyvtártörténeti szakembere. Műveit számtalan nyelvre lefordították, a magyar közönség leginkább az Oziris könyvkiadó gondozásában megjelent, A média története és A könyv története című köteteket ismerheti. Barbier borítókép választását Gáborjáni Szabó Botond, a Nagykönyvtár igazgatója adventi meglepetésként fogadta, különösen a könyvben szereplő erős mezőnyre tekintettel, amely a spanyol Escorial, vagy a milánói Laurenziana könyvtárát is magában foglalja.

kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frédéric Barbier, "Histoire des bibliothèques, d'Alexandrie aux bibliothèques virtuelles", azaz a Könyvtárak története Alexandriától a virtuális könyvtárakig című új kötete egyelőre csak francia nyelven érhető el.

ttre.hu