Legyél a RefoRom szíve!

Adomángyűjtő kampányt indított a Budapesti Református Cigány Szakkollégium, hogy csökkenteni tudja hátrányos helyzetű diákjai megélhetési, tanulmányi nehézségeit.

Sokan az új roma értelmiséget látják a Budapesti Református Cigány Szakkollégium (RefoRom) által tanulmányaikban támogatott egyetemistákban. Ez a megelőlegezett bizalom, reménység a célbaérkezés azonban még a mi segítségünkkel is rendkívül törékeny – írják a RefoRom közösségi oldalán. „Valamennyien elképzelhetetlenül nehéz körülmények közül indultak a jobb jövő álmát megvalósítani. A lehetetlent küzdötték lehetségessé azzal, hogy sok lemondással, szorgalommal, nélkülözéssel egyetemistákká váltak."

A támogató, második otthont jelentő közeget (lakhatást, támogató fejlesztéseket, ismereteket és valamennyi ösztöndíjat) a szakkollégium biztosítja számukra, de az egyetemi tanulmányaikkal sokszorozódó, a megszületésükkel társadalmilag megörökölt szociális hátrányaikra nem tudnak intézményesen valós szükségleteikben teljeskörűen reagálni. Az adománygyűjtő kampányukhoz csatlakozókkal közösen szeretnék elérni, hogy szociális okok ne lehetetlenítsék el értékes és kiváló képességű egyetemisták diplomaszerzését.

Arra gyűjtenek, hogy legalább csökkenteni tudják megélhetési, tanulmányi nehézségeiket: tudjanak az egyetemi tanulmányaik folytatásához megfelelő minőségű és mennyiségű ételt, jegyzeteket és tankönyveket, ruházatot venni. Emellett a szakkollégium vezetői emlékeztetnek: nekik az otthon fagyoskodó, nélkülöző családtagjaik mindennapi gondjai is a szívükre nehezednek.

Adományainkat a Budapesti Református Cigány Szakkollégium 1160000-00000000-77206716-os (Erstés) számlaszámra utalhatjuk. Közlemény: „RefoRom szíve”