Megnyílt az Edwards kutatóműhely a Károli-egyetemen

Ünnepélyes keretek között megnyitották a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar Hermeneutikai Kutatóközpontja keretében megalakuló, a Yale-i Egyetem kutatóközpontjával társult Jonathan Edwards Centre – Hungaryt július 2-án.

A Károli Gáspár Református Egyetem szenátusa döntött arról, hogy a Bölcsészettudományi Karának Hermeneutikai Kutatóközpontja keretében megalakítja a Jonathan Edwards Center – Hungary nevű kutatóműhelyt, amely a Yale-i Egyetem Edwards-központjának egyik társult intézménye. Az együttműködésről szóló megállapodást a két egyetem rektora írta alá az elmúlt évben.

Az angol nyelvű megnyitóra hétfőn került sor a KRE Bölcsészettudományi Karának Dísztermében. Az ünnepséget Professzor Dr. Balla Péter rektor, Dr. Sepsi Enikő dékán és Professzor Dr. Fabiny Tibor a Hermeneutikai Kutatóközpont és a Jonathan Edwards kutatóműhely vezetője nyitotta meg. A megjelenteket köszöntötte Professzor Dr. Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke.

Közreműködött a Budafoki Református Gyülekezet énekkara, Dr. Papp Anette vezetésével. Az ünnepélyes megnyitó előadást Professzor Kenneth P. Minkema, a Yale-i Egyetem Kutatóközpontjának igazgatója tartotta. Előadásában rámutatott, hogy a Jonathan Edwards Center célja, hogy segítse átörökíteni munkásságát. Mindennek elsődleges forrása, a Jonathan Edwards Online (edwards.yale.edu), a 26 nyomtatott, valamint a 46 elektronikusan megjelent kritikai kiadása, melynek anyagát díjmentesen hozzáférhetővé teszi az érdeklődők számára. A Jonathan Edwards Center weboldala 120 országból mintegy 300.000 látogatót vonz.

reformatus.hu