Óvoda és bölcsőde épül Kisvárdán

Kettős ünnep volt szeptember 27-én, vasárnap Kisvárdán: a délutáni istentisztelet után letették a Várday Kata Református Bölcsőde és a Várday Kata Református Óvoda alapkövét.

Az ünnepi istentiszteleten Fekete Károly tiszántúli püspök hirdetett igét a Mt.19,13-15 alapján. A református óvoda közvetlenül a templom szomszédságában, a Várday Kata Református Iskola közelében, míg a bölcsőde a Szüret utcán, kertvárosi övezetben épül meg. A két beruházással egy több évtizedre visszatekintő álom válik valósággá, a református szellemiségben történő nevelés, neveltetés így már egészen az alapoktól elkezdődhet. A beruházások fontos része, hogy ezáltal is támogassa a gyülekezet a helyben maradást, a gyermekek nevelését, a munkahelyteremtést és a szülők munkába történő visszaállását.

Kisvárda

A Kisvárdai Református Egyházközség által fenntartott 3 csoportos 75 gyermek befogadására alkalmas új óvoda mintegy 353 millió forint, míg a 2 csoportos 24 gyermek ellátására alkalmas bölcsőde 332 millió forintból valósulhat meg, 2022 szeptemberére. A kisvárdai református óvoda építése a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjának keretében valósul meg állami finanszírozásban, amely része az országosan meghirdetett óvoda-fejlesztési programnak. A református bölcsőde pedig a Területfejlesztési Operatív Program keretében (TOP) épülhet meg.

Forrás:

ttre.hu