Szabadegyetemet indít a Károli Gáspár Református Egyetem

Károli Szabadegyetem (KSZE) címmel indít ismeretterjesztő előadás-sorozatot a Károli Gáspár Református Egyetem. Az előadásokra minden olyan érdeklődőt várnak, aki nyitott a világra, és a mindennapi életet átszövő kérdések mélyebb megértésére vágyik.

Károli szabadegyetem - Forrás: Károlis Gáspár Református Egyetem

Fotó: Károli Gáspár Református Egyetem

Az egyetem sajtóközleménye szerint a rendezvénysorozat célja, hogy az intézmény szellemiségével összhangban teret adjon a tudásra vágyóknak. Az aktuális témákat taglaló előadások ígéretük szerint közérthetőségre és tudományos igényességre egyaránt törekszenek majd. Az előadások után lehetőséget nyújtanak a kérdezésre.

Május végétől havonta egy alkalommal tartják majd a szabadegyetem előadásait, Budapesten, a Reviczky utca 6. szám alatt található Károlyi-Csekonics Palotában, a -1. szinten található előadóteremben.

A rendezvénysorozat alkalmait rögzítik, azok tehát később online is megtekinthetőek lesznek.

Az első alkalmat május 25-én 18 órától rendezik: Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke tart majd előadást Konszenzus vagy konfliktus – Az európai intézmények és a tagállamok viszonya, különös tekintettel a bírók közötti dialógusra címmel.

A rendezvény házigazdája és az előadó beszélgetőpartnere Trócsányi László professzor, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora, a Magyar Jogász Egylet elnöke, európai parlamenti képviselő lesz.

A részvételt regisztrációhoz kötik, az első előadásra ide kattintva regisztrálhatnak.

A regisztrált vendégek az előadás előtt vezetett történelmi sétán ismerhetik meg a Károlyi-Csekonics-palotát.