Számos szak közül választhatnak a pótfelvételizők a Károlin

Míg a legtöbb felsőoktatási intézményben a pótfelvételi határideje szerda éjfélkor lejár, a Károli Gáspár Református Egyetem bizonyos képzéseire augusztus közepéig lehet jelentkezni.

Augusztus 16-ig várja a pótfelvételire jelentkező diákokat a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karának nagykőrösi képzőhelye. Itt református hittanoktató, közösségszervező és kántor alapszakokon tanulhatnak a pótfelvételi eljárásban jelentkező leendő hallgatók, akik nappali és levelező munkarendben egyaránt részt vehetnek a képzésben. A hitéleti szakokra közvetlenül az intézmény honlapján lehet beadni a jelentkezést.

Karoli_Egyetem_Napja 2023 boritokep

Fotó: Reformatus.hu

A pedagógiai képzés pótfelvételi eljárásának határideje augusztus 7. éjfél, ide a Felvi.hu rendszeren keresztül lehet jelentkezni. A kar tanító, óvodapedagógus, valamint csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szakjain nappali és levelező munkarendben tanulhatnak a felvett hallgatók a nagykőrösi, kecskeméti és budapesti képzési helyszíneken. Azok a hallgatók, akik önköltséges képzésre jutottak csak be, Károli-ösztöndíjra pályázhatnak. Nagykőrösön lehetőséget biztosítanak párhuzamos képzés folytatására, tehát a világi szakok mellett hitéleti képzések közül (hittanoktató, kántor, közösségszervező) is választhatnak a leendő hallgatók.

Az intézmény továbbképzési szakokon is várja a jelentkezéseket. A már oklevéllel rendelkező hallgatók a pedagógus szakvizsga szakirányú továbbképzési szakra és a hitéleti szakirányú továbbképzési képzésre is szeptember 1-jéig jelentkezhetnek. További részletek a csatolt dokumentumban olvashatók.