Százharminchárom éves Debrecen első olvasóterme

Február az olvasóterem hónapja a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárában. Az idén százharminchárom éves olvasóteremben február 6-tól a hónap végéig beiratkozási akcióval, rendhagyó órával, játékos feladatlappal és kvízjátékkal várják az olvasókat.

A Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtára 1890. február 15-én nyitotta meg az olvasótermét a nagyközönség előtt. A Tiszántúli Református Egyházkerület és Debrecen város fenntartásában működő olvasóterem új lehetőséget teremtett a művelődni vágyók számára, ahol már az első évben 3849 látogató fordult meg.

Február 6-tól a hónap végéig beiratkozási akcióval, rendhagyó órával, játékos feladatlappal és kvízjátékkal várják az olvasókat. Az új beiratkozókat a kollégium kincseit bemutató kötettel ajándékozzák meg.

Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárának olvasóterme

Fotó: TRE-archív

Kvízjátékuk elérhető a Nagykönyvtár Instagram- és Facebook-oldalán. A helyes választ beküldők között hetente éves könyvtári tagságot sorsolnak ki, a szerencsések a hónap végén exkluzív tárlatvezetésen vehetnek részt, ahol bepillanthatnak az intézmény kulisszái mögé.

További információk:

Nagykönyvtár

Facebook

Instagram