Korszellem és pszichológushivatás: Bagdy Emőke lesz a Károli Szabadegyetem vendége

Dátum
2022. szeptember 28., 18:00
Helyszín
Budapest, Károlyi-Csekonics-palota, Aula
1088 Budapest, Reviczky utca 6.
Mutasd a térképen →
+ Naptárhoz adom

Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, a pszichológiatudomány kandidátusa lesz a Károli Szabadegyetem következő vendége szeptember 28-án. Bagdy Emőke számtalan szakkönyv, tanulmány és ismeretterjesztő mű szerzője, a legrangosabb pszichológiai társaságok és egyesületek tagja. Nemcsak kiváló oktató és szakalapító, hanem szakmájának nemzetközi hírű, elismert tudósa is.

Károli Szabadegyetem - Fotó: KRE

Fotó: Károli Gáspár Református Egyetem

A Korszellem és pszichológushivatás című témában Bagdy Emőke partnere pályatársa, F. Földi Rita klinikai szakpszichológus, neuropszichológus, a KRE Fejlődés és Neveléslélektani Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense lesz. A beszélgetés középpontjában a hivatás művelésében megjelenő személyiség áll majd. Bagdy Emőke ennek kapcsán emlékeztetett mestere, Mérei Ferenc nevelő munkájára, amely során megtapasztalta, hogy a hivatás művelésében a személyiség, a kapcsolat kezelésének mikéntje sokszor fontosabb a magas szintű szaktudásnál. A Károli Gáspár Református Egyetemen az általa elindított pszichológusképzés is a szakmai személyiség kiművelésére helyezi a hangsúlyt, hiszen a szolgáló, edukatív, reedukatív-korrekciós, újranevelő, oktató-nevelő pedagógiai, gyógyító orvosi és segítő-gyógyító pszichológusi munkában is jelentős szerepe van a személyiségi alkalmasságnak, az egymás iránti érzékenységnek.

A 18 órakor kezdődő pódiumbeszélgetést – a nagy sikerre való tekintettel – 17 órától ismét vezetett történelmi séta előzi meg, ahol az érdeklődők a Károlyi-Csekonics-palota gyönyörűen felújított belső tereit tekinthetik meg.

A Károli Szabadegyetem rendezvényére a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.