Teremtett világunk felfedezése

Pályázat református óvodapedagógusok számára

Dátum
2021. április 16.
+ Naptárhoz adom

A Református Pedagógiai Intézet pályázatot hirdet a református óvodák pedagógusai számára a hasznosítható jó gyakorlatuk, innovatív eljárásaik bemutatására. A pályázat témája: Teremtett világunk felfedezése.

rpipalyazat.jpg

A gyermeki megismerés, felfedezés olyan belső szükségletből fakadó keresés és cselekvési késztetés, melynek táplálására az óvodai élet mindennapjaiban szüntelenül teret biztosítanak az óvodapedagógusok. A megismerés tárgya és forrása is egyben a teremtett világ, melynek működése, szépsége, változása ámulatba ejti a gyermekeket, működésének megtapasztalása folytonos játék és egyben komoly kihívás is számukra. Keresik helyüket az őket körülvevő világban, miközben megértik azt, hogy részesei annak, cselekedeteikkel hozzájárulnak az Istentől kapott értékek megőrzéséhez. A pedagógusok színes módszertani megoldásokkal támogatják a környező világ komplex megismerését, legyen szó a természeti megfigyelésekről, kísérletezésekről, vagy az egészségünk megóvásáról, környezetvédelemről. A pályázat célja: bemutatni egy olyan megismerési folyamatot, vagy annak egy mozzanatát, mely az adott témakör újszerű feldolgozásával, a gyermekek aktív közreműködésével valósul meg. 

A pályázat elbírálását háromtagú, óvodapedagógusokból és óvodai szakértőkből álló bizottság végzi. A pályázatban résztvevők elismerő oklevélben, az első három helyezést elérő pályázó pedig pénzjutalomban részesül. A pályázat eredményének kihirdetésére, a díjak ünnepélyes átadására 2021. május 20-án az óvodavezetők záró értekezletén kerül sor. A nyertes pályázók munkáit az RPI internetes felületein, külön megegyezés alapján a Magyar Református Nevelés folyóiratban jelentetjük meg. 

Jelentkezési határidő: 2021. április 16., péntek

A részletes pályázati kiírás INNEN, a pályázati adatlap INNEN letölthető.