Útkeresők címmel zajlik beszélgetéssorozat fiataloknak a Bibliáról

Dátum
2024. március 6. –
2024. április 10.
Helyszín
Budapest, több helyszínen
+ Naptárhoz adom

A budapesti programokat a Szentírás Szövetség ut-on.hu projektének keretében szervezték.

Szloboda József: Az ismeretlen Ószövetség

Időpont: 2024. március 6. (szerda) 18 óra

Helyszín: a Kálvin téri Református Egyházközség

Nagy elszántság kell az Ószövetség bizonyos részeinek, mint például Mózes törvényeinek vagy a királylisták olvasásához. A mai fiataloknak ezek érdektelen, fárasztó olvasmánynak tűnhetnek. Pedig ezek a történetek is Isten izgalmas és akár személyre szóló üzenetévé válhatnak, ha jobban megismerjük azok történelmi és társadalmi hátterét. Ebben a beszélgetésben az Ószövetség kevéssé ismert vagy ismeretlen részeiről lesz szó, a teljesség igénye nélkül.

Török László és Szűcs Sándor: Nagy durranás – vita a teremtésről

Időpont: 2024. március 12. (kedd) 18 óra

Helyszín: a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székháza (1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 3.)

A vita immár kétszáz éve tart, és még mindig heves érzelmeket vált ki: hogyan jött létre a világunk? A nagy bumm, az evolúció elmélete csak felvetések, mégis tudományos tényként az iskolai tananyagok részét képezik. A biológia-, földrajz- és történelemórákon tanultak ellentmondanak annak, amit a hittanórán vagy a templomban hallunk. Hogyan lehet ezeket megnyugtatóan összhangba hozni? Kell-e egyáltalán ebben a témában kompromisszumot kötni? Hogyan gondolkodjunk valóban biblikusan a teremtésről? Milyen hatása van ennek a hitünkre? Többek között ezekről lesz szó a beszélgetés során.

Molnár Sándor és Szabó Ferenc református lelkészek: Angyalok és Ördögök

Időpont: 2024. április 15. (hétfő) 18 óra

Helyszín: a Kálvin téri Református Egyházközség, Kálvin terem

Az angyalok és az ördögök világával kapcsolatban a keresztyének között két véglet tapasztalható. Az egyikben a jelentőségüket és a szerepüket felülértékelik: őrangyalhoz imádkoznak, vagy ha bármi kedvezőtlenül alakul az életükben, akkor azt a sátán munkájának tulajdonítják. A másik véglet, hogy angyalok csak a Biblia lapjain léteznek, és a Sátánt Jézus végleg legyőzte, így semmilyen módon nem kell velük foglalkozni. Korunk fiataljait is izgalomban tartja az angyalok világa, a kérdéseikre azonban sokszor nem biblikus megalapozottságú választ kapnak. Ezért fontos, hogy a Szentírás alapján tájékozódjunk ezekre vonatkozóan is.

Az Útkeresők podcastsorozat részleteiről ezen a honlapon lehet olvasni, és a felvételeket is itt lehet majd meghallgatni.