XVII. Online Bibliaismereti Játék

Dátum
2023. október 8.
+ Naptárhoz adom

Online bibliaismereti versenyt hirdet Kincskeresés a Biblia földjén címmel a Magyar Bibliatársulat Alapítvány. A játékra középiskolásokat, valamint főiskolásokat, egyetemistákat és más fiatal(os) felnőtteket is szeretettel várnak.

Biblia

Fotó: reformatus.hu

A verseny nem titkolt célja rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék a kezükbe a Szentírást. Úgy vélik, ehhez az egyik legjárhatóbb út, ha különféle feladatokat kell megoldaniuk, amihez forgatniuk kell a Bibliát.

JELENTKEZÉS

A versenyre bármilyen középiskolás diák, főiskolás, egyetemista és más fiatal(os) felnőtt jelentkezhet felekezeti hovatartozástól függetlenül a www.bibliatarsulat.hu/jatek oldalon elérhető űrlap kitöltésével. Egyéni versenyzők és legfeljebb 3 fős csapatok jelentkezését várjuk.

A regisztráció határideje 2023. október 8. (vasárnap) éjfél.

A JÁTÉK MENETE

A verseny 5 héten keresztül tart, és az első feladványokat 2023. október 9-én, hétfőn teszik közzé. Minden héten 6 egymásra épülő feladványt kell majd megoldani: az első feladvány megoldása vezet el a második feladványhoz, annak megoldása a harmadikhoz, és így tovább. Minden hét elején egy feladványt tesznek közzé a www.bibliatarsulat.hu/jatek oldalon. Ennek megfejtését mindig ékezetek nélkül és kisbetűvel kell majd beírni a böngésző címsorába a játék címe után, például bibliatarsulat.hu/jatek/elsomegoldas. Az így létrejövő új link beírásával lehet eljutni arra az oldalra, ahol a következő feladvány lesz. Ennek megoldását ismét a böngésző címsorába írva (például bibliatarsulat.hu/jatek/masodikmegoldas) érhető el az azt követő feladvány, és így tovább. Minden héten az utolsó választ egy megadott Szószalagba kell beírni. Az újabb kérdéseket hétfőnként teszik közzé honlapon, a korábbi feladványok hétfőtől már nem lesznek elérhetők. A játék végső megfejtéséhez szükséges információkat az utolsó héten küldik majd el, és a résztvevőknek mindössze egy szót kell beküldeniük az info@bibliatarsulat.hu címre 2023. november 12-én (vasárnap) éjfélig.

DÍJAK

A helyes megfejtést beküldők között könyvcsomagokat sorsolnak ki. Minden jelentkezőt sok szeretettel várunk!