Befejeződött a Soli Deo Gloria református konzorcium épületeinek energetikai korszerűsítése

A Soli Deo Gloria Konzorcium a Hódmezővásárhely - Ótemplomi Református Egyházközség vezetésével a Széchenyi 2020 keretében pályázatot nyújtott be a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program „Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével" című KEHOP-5.2.3 kódszámú projekt felhívásra, melynek eredményeként 300 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásban részesült 100% támogatási intenzitással.
A KEHOP-5.2.3-16-2016-00048 projekt keretében három helyszínen négy épület energetikai felújítása valósult meg. A fejlesztéssel érintett tiszafüredi Bán Zsigmond Református Általános Iskola és Óvoda, és a hódmezővásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvoda energiahatékonyságának javítása mellett a hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola energetikai korszerűsítése is megvalósult.

A projekt során az épületek EPS hőszigetelése, korszerű aljzat-, fal és födémszigetelése, nyílászáróinak cseréje, valamint az elavult fűtési rendszerek modern kondenzációs kazánokkal történő korszerűsítése történt meg az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet előírásainak megfelelően. Új, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek is alkalmazásra kerültek. A napelemes rendszerek kiépítésével jelentős energiafogyasztás csökkenést érnek el, hozzájárulva a megújuló energiaforrások nagyobb arányú hazai felhasználásához valamint a zöldgazdaság fejlesztéséhez. Az energiahatékonyság növelés révén csökken az elsődleges energiahordozó mennyisége, az üvegház hatású gázok kibocsátása.

A fejlesztés eredményeként létrejövő korszerű technológiát alkalmazó oktatási intézmények a hódmezővásárhelyi és tiszafüredi gyermekek, a felnövekvő nemzedék energiabiztonságát is megteremtik.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, finanszírozását a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

További információ kérhető:
Pályáznék.com Kft, kommunikációs vezető
Elérhetőség: +36 70 416 4596; sajto@palyaznek.com