Családbarát Munkahely 2023

Projekt címe: "Egységben maradva"- Családbarát munkahely 2023.
Projekt kódja: CSP-CSBM-23-0314
Projekt kezdete és tervezett vége: 2023.06.06 - 2024.06.30
Támogatás összege: 2 000 000 Ft
Kedvezményezett neve: Magyarországi Református Egyház
Támogatási intenzitás: 100%
Pályázati Iroda feladatai: projektmenedzsment
Megvalósulási helyszín: Budapest

A Kulturális és Innovációs Minisztérium idén újra Családbarát munkahely címben részesítette a Magyarországi Református Egyházat és a munkahelyi családbarát programok megvalósítására 2.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt. Szervezeti egységeinknél több kezdeményezés indult a gyermekes családok támogatására, munkatársaink és családjaik számára ingyenes részvételi lehetőséget biztosítunk családi és gyermek programokon. Ezek az alkalmak és családi programok dolgozóink testi-lelki-mentális egészségének megőrzésére kínálnak széles lehetőséget.

A felújított Balatoni üdülőnk egész évben alkalmassá vált a szabadidő kellemes eltöltésére. Az üdülőt nyáron örömmel veszik igénybe a családok, de a nyári időszakon kívül is egyre több program teszi tartalmassá a pihenést, kikapcsolódást.

Rendszeresen szervezünk olyan közösségi eseményeket, melyeken minden munkavállónk részt vesz. Ezek a kiemelt alkalmak adnak lehetőséget az időközi megpihenésre, visszatekintésre és a közösen elért eredmények megünneplésére.

A továbbiakban is tervezünk olyan csapatépítő programokat, eseményeket megszervezni, melyeken a csapatszellem erősítésére, a közösségként működésre helyezzük a hangsúlyt. Fontos, hogy a feladatok sűrűjében legyen idő megállni és elismerni az erőfeszítésekkel végzett munkát és elért célokat.

Ezen sokrétű tevékenységek és intézkedések megvalósítását és összehangolását segíti a „családbarát intézkedésekért felelős koordinátor”. Dolgozóink valódi igényeit megismerve tudunk azokra megfelelő módon reagálni, ezáltal lehetséges igazán családbarát munkahellyé válni. Hisszük, hogy egységben tudunk igazán jól, tevékenyen haladni a közös utunkon, megteremtve a munka-családi élet közötti egyensúlyt.