Családbarát Munkahely

Projekt címe: "Egységben járunk"-Családbarát munkahely
Projekt kódja: CSP-CSBM-22-0077
Projekt kezdete és tervezett vége: 2022.11.01. – 2023.06.30.
Támogatás összege: 2 000 000 Ft
Kedvezményezett neve: Magyarországi Református Egyház
Támogatási intenzitás: 100%
Pályázati Iroda feladatai: projektmenedzsment
Megvalósulási helyszín: Budapest

Munkaszervezésünk fontos eleme, hogy a családos munkavállalóknak minél több támogatást adjunk, hogy a magánélet és a munka közötti egyensúlyt könnyebben meg tudják teremteni. A rugalmas munkarend lehetősége minden gyermekes munkavállaló számára nagy segítség lehet. Ide tartozik például a home office biztosítása.

Szervezetünk szeretné támogatni azon munkavállalóit, akik sajátos nevelési igényű gyerekeket nevelnek. Tudjuk, hogy az SNI-s gyermeket nevelő családokban a szükséges havi kiadásokon felül jelentős mennyiségű pluszköltségek is keletkeznek, többek között az orvosi vizsgálatok, a gyógyszerek, fejlesztő foglalkozások, valamint eszközök vásárlásával. Az érintett munkavállalóink számára szeretnénk kialakítani egy olyan támogató rendszert, ami specifikusan az ő munka és család közötti egyensúlyuk megtartását támogatja.

Az intézkedések kialakítása és lebonyolítása céljából „Családbarát munkacsoport” került létrehozásra, melynek összefogásáért, valamint a szükségletfelmérések lebonyolítására egy fő „családbarát intézkedésekért felelős koordinátor” munkavállalót bíztunk meg. A koordinátor összefogja és tematizálja az intézkedéseket, pl. munkatársi közösségi rendezvények. A támogatásnak köszönhetően 12 helyszínen történhetett meg a károk helyreállítása.