Talentum - Tehetséggondozó Gyermekvédelem

Projekt címe: Talentum - Tehetséggondozó Gyermekvédelem
Projekt kódja: EFOP-2.2.14-2017-17-00009
Támogatás összege: 99 744 277 Ft
Kedvezményezett: Magyarországi Református Egyház
Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma, EU Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság
Támogatási intenzitás: 100%
Pályázati iroda feladatai: pályázatírás, projektmenedzsment
Projekt kezdete és vége: 2018.01.01-2019.06.30.

A projekt célja a református nevelőszülői hálózat által nyújtott ellátás színvonalának emelése, a projektbe bevont nevelőszülői családok sokféle gondozási, nevelési, fejlesztési igényű gyermek egyidejű ellátásához szükséges feltételeinek biztosítása, a hálózat infrastrukturális és szakmai fejlesztésén keresztül. A hálózat egyik hangsúlyos feladatának tekinti gyermekei tanulmányi lemaradásainak megszüntetését, felzárkóztatását, és a tehetséggondozást. Ezen belül kiemelten kezelik a tehetségfelmérést, tehetség kibontakoztatást és gondozást. A nevelőszülők kompetenciafejlesztése, a gyermekek tehetséggondozása új, az eddiginél hatékonyabb eszközökkel való müködtetése plusz forrásokat igényel, melyet a pályázatból finanszírozunk.

A pályázatból a következő tevékenységek valósulnak meg:

  • Szervezetfejlesztés, mely biztosítja a hatékonyabb munkavégzést, támogatja a megnövekedett szervezet alkalmazkodóképességét az aktuális kihívásokhoz.
  • Eszközbeszerzés, mely segítségével három helyszínen tudunk létrehozni pszichológiai és fejlesztő eszközökből álló eszközparkot, ezáltal a gondozott gyermekhez közeli helyszíneken tudjuk megvalósítani a vizsgálatokat, elemzéseket, így a tehetséggondozás területén rendkívül komoly fejlődés érhető el.
  • A csoportfoglalkozásokhoz, rendezvényeinkhez szükséges eszközök és az irodabútorok beszerzése a hatékony munkavégzést támogatja.

Indikátorok:

  • nevelőszülői hálózat részére a feladat ellátásához kapcsolódóan egy irodahelyiség kerül berendezésre
  • a nevelőszülői hálózat feladatellátás hatékonyságának növelése érdekében csoportos szervezetfejlesztési képzések történnek.
  • 175 nevelőszülői háztartás számára a gyermek fejlesztését szolgáló eszköz kerül kihelyezésre
  • 240 fő nevelőszülő kompetencia fejlesztése, valamint 240 nevelt gyermek mentorálása valósul meg a projektben.
infoblokk_kedv_final_RGB_ERFA.jpg