Református gyülekezeti koordinációs iroda alakult a menekültek megsegítésére

A koordinált segítségnyújtás érdekében két budapesti egyházmegye összefogott, és a menekültek támogatására létrehozták a Budapesti Református Gyülekezeti Koordinációs Irodát.

Az iroda főbb feladata, hogy összefogja a budapesti gyülekezetek felajánlásait, s ezeket továbbítja a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) részére. Az MRSZ pedig az irodának jelzi az aktuális szükségleteket, így a feladatok, felajánlások koordinálása egy kézben valósul meg.

A koordinációs iroda kéri, minden budapesti gyülekezet továbbra is szervezze magának a gyűjtéseket, az alábbi kéréseket figyelembe véve:

Ha valaki tárgyi felajánlással (tartós élelmiszer, higiéniás termékek, tisztítószerek) kíván élni, előzetesen az adomany@jobbadni.hu e-mail-címen jelezze, milyen adománnyal szeretne segíteni. Miután visszajelzés érkezik az aktuális szükségletekről és tárolási kapacitásról, azután szállítható az adomány a 15. kerületi raktárba (1151 Budapest, Harsányi Kálmán utca 83.).

A tárgyi adományok Kárpátaljára történő személyes eljuttatására is van lehetőség. Erről katona.viktoria@jobbadni.hu tájékoztat, és segít a megfelelő úti okmányok elkészítésében.

Aki pénzügyi felajánlást kíván nyújtani, az MRSZ központi bankszámlaszámára (10702019-85008898-51100005) vagy az adomany.jobbadni.hu oldal útján utalhat.

Ha valaki önkéntesnek szeretne jelentkezni, ezen az űrlapon teheti.

Akik pedig rendszeresen vagy alkalmi jelleggel szendvicskészítéssel, fuvarozással segít, vagy a menekültek elszállásolását vállalja, a karpataljaert@jobbadni.hu e-mail címre írhatnak.

Kérik, a felajánlásokat minden esetben a fenti e-mail címeken jelezzék, és levelük másolatát a bprefsegitseg@gyulekezet.hu címre is küldjék meg!