Kárpát-medencei imanap

Dátum
2023. december 3.
Helyszín
Kárpát-medence-szerte
+ Naptárhoz adom

A Kárpát-medencei református nőszövetségek kezdeményezésére 2006 óta december első vasárnapján rendezik meg a Kárpát-medencei imanapot.

Minden évben egy-egy egyházkerület nőszövetsége készíti el az imanapi liturgia anyagát, amelyet megküld a helyi csoportoknak, gyülekezeteknek, akik a mellékelt ismertető anyag segítségével előkészítik helyben az imanap megtartását. A Kárpát-medencei imanap nem csak istentiszteleti alkalom, hanem kapcsolódhat hozzá az ismertető anyag megbeszélése, s minden év december első vasárnapján egy kötetlen, szeretetvendégséggel egybekötött összejövetel.

Az idei imanap háttéranyagát a Dunamelléki Református Nőszövetség állította össze.

„Mi az Igében élünk, az Ige népe vagyunk és az Ige népe akarunk lenni. Erről szól évről évre a Kárpát-medencei Ima napunk is, melynek lényege, hogy mi, magyar reformátusok áldást adjunk és áldássá legyünk a világban”

– írja a kiadvány bevezetőjében Balog Zoltán dunamelléki püspök, a Zsinat lelkészi elnöke.

Letölthető dokumentumok

Imanapi liturgia

Összeállította a Dunamelléki Református Nőszövetség

Letöltés

Beköszöntő

Svébisné Juhász Márta, a Dunamelléki Református Nőszövetség elnökének gondolatai a Kárpát-medencei imanapról

Letöltés

Ráday Ház

A Dunamelléki Református Egyházkerület Székháza és Konferencia-központja

Letöltés

A Kárpát-medencei imanap gondolata a 2004. december 5-i kettős állampolgárságról szóló népszavazás kudarca kapcsán, az anyaország határain túli magyarság sorsával való együttérzés jeléül született. Az imaprogram során minden évben más-más országrész és egyházkerület mutatkozik be, tárja fel örömeit és gondjait, hív hálaadásra és könyörgésre.