Egységnap a reformáció bölcsőjében

Komolyzenei koncerttel ünnepelték a magyar református egység napját május 22-én Pécsen. Az alkalom a dunamelléki és a dunántúli, valamint a horvátországi magyar reformátusságot is összekötötte. Az ünnepség egyben a Pécsi Református Kollégium fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozat nyitánya is volt.

Megtelt a pécsi Kodály Központ koncertterme a magyar református egység napja alkalmából, amelyet együtt szervezett a Baranyai, a Tolnai és a Somogyi Református Egyházmegye, vendégül látva a trianoni döntés után a határ túloldalán, Horvátországban rekedt magyar hittestvéreket is.

Az ünnepség a tizenöt éves évfordulóját jelentette a 2009-ben Debrecenben először megrendezett egységnapnak, amelyen kimondták a Kárpát-medencei magyar református részegyházak alkotmányjogi egységét.

Az eseményen köszöntötte a résztvevőket Hoppál Péter, a Pécsi Református Kollégium igazgatótanácsának elnöke, Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, a Zsinat lelkészi elnöke és Felföldi László, a Pécsi Római Katolikus Egyházmegye püspöke.

Az ünnepi eseményről készült tudósítást elolvashatják a Parókia oldalán.