Kerüljön felszínre a környezetünkért érzett felelősség

Ebben az egymástól elidegenedett világban a Szeretethíd lényege, hogy szeretet-kapcsolatok épülhessenek, és olyan emberek is megismerkedhessenek egymással, akik egyébként soha nem találkoztak volna – véli Kozákné Kovács Ildikó, aki a Délpesti Református Egyházmegyében szervezett önkéntes csapatot a Szeretethídra.

A Szeretethíd a Magyar Református Szeretetszolgálat programja, és mindenki számára nyitott, aki kész segíteni a környezetében élőkön. A következő összaállításban az Európa Rádió munkatársai önkénteseket kérdeztek arról, miért tartják fontosnak, hogy részt vegyenek a Szeretethíd Kárpát- medencei református önkéntes napokon.

Idén is bekapcsolódik a Szeretethíd programba a Baracskai Büntetés Végrehajtó Intézet Szénás Jonatán Sándor börtönlelkész vezetésével. A programban már a 2009-es induláskor is részt vettek az elítéltek, és azóta évről évre többen jelentkeznek.

A Biharkeresztesi Református Általános Iskola idén az idősek segítésére helyezi a hangsúlyt a Szeretethíd programokban – mondta Gáll Sándorné az önkéntes nap helyi szervezője.

A programhoz a Halacskai Református Óvoda is csatlakozik, hogy hogyan, elmondja az óvodavezető, Ablonczyné Vándor Margit.

A Szeged-Honvéd téri gyülekezet is készül a hétvégére, több helyen is végeznek majd önkéntes munkát Dr. Kereskényiné Nemes Lívia Magdolna lelkésznő koordinálásával.

Szelektív hulladékgyűjtéssel, templomudvar takarítással vesz részt a Rozsnyói Református Egyázközség a Szeretethíd idei programjában, de emellett az egyházközség énekkara fellép a Subsidium Idősek Otthonában is. Búza Zsolt, a Rozsnyói Református Egyházközség helyettes lelkipásztora beszél a programról.

kép

A Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola is évről évre képviselteti magát a Kárpát- medencei református önkéntes napokon. A középiskolás tanulók lelkesen vesznek részt az önkéntes munkában, sőt, néha egyenesen ők hívják fel a tanárok figyelmét a különböző programokra – emelte ki az iskola főigazgatója, Mihalina László.

A Sarmaság-Bányatelepi Református Egyházközség is részt a Szeretethíd rendezvényén. Május 20-án és 21-én a gyülekezet majd 70 tagja tevékenykedik. Hogy milyen módokon, arról Lucza István Attila, az egyházközség lelkipásztora nyilatkozott az Európa Rádiónak.

Kozákné Kovács Ildikó a dél-pesti egyházmegyében koordinálja a Szeretethíd programjait, és sok-sok fiatalt hív önkéntes munkára.