Megjelent a Kálvincsillag

Önazonosság, számvetés és hitelesség kérdéseit járja körül a Magyar Református Egyház lapjának idei száma.

Megjelent a Kálvincsillag idei száma. A Kárpát-medencei református közösségek életét bemutató lapot évente adja ki a Magyar Református Egyház. Az ingyenes kiadvány az ünnepek után jut el az olvasókhoz, de digitális formában már most elérhető és lapozható az interneten.

kép

Milyen többletet jelent ma reformátusnak lenni? Mi a részegyházak népszámlálási mutatóinak tanulságai? Min múlik ma keresztyénségünk hitelessége? – Az idei szám körkérdései az önazonosság, a számvetés és a hitelesség kérdéseit feszegetik. A 84 oldalas magaziból megismerhetik – többek között – Demeter Irént, a Vakációs Heteket szervező marosvásárhelyi vallástanárt, a huszonöt éve palástokat készítő Kiss Árpádnét, valamint Oroszi Pált, a Munkácsi Keresztyén Egészégügyi Központ vezetőjét és három határon túlon szolgáló magyarországi református lelkészt.

 

A kettészakított egyházmegyék közül ezúttal Békés-Bánát mutatkozik be, s a Kálvincsillag beszámol a szaporodó dunamelléki gyülekezetekről, az idei Csillagpont hátteréről, a Heidelbergi Káté 450. éves évfordulójáról, ehhez kapcsolódva a felújított, egységes magyar szövegváltozat megszületéséről is. A káté román fordítását végző Mihai Andronéval készült interjúból pedig kiderül, hogyan lett ortodoxból református felekezetű az egyetemi tanár.

Archívum:

 

2012.: 3. szám (Közösség – Vallástétel – Jövő)
2011.: 2. szám (Érintések – Nemzedékek – Közösség)

2010.: 1. szám (próbaszám) 

reformatus.hu