Szeretethíd Beregszászban

A május 21–22-i Kárpát-medencei esemény előfutáraként megrendezett önkéntes akció során a beregszászi reformátusok és katolikusok együtt tiszították meg a várost átszelő folyó medrének egy szakaszát.

Aki április folyamán valami szokatlant észlel, miközben Beregszász központjában átsétál a Vérke-hídon, annak a szeméttől megtisztított folyómeder szúrt szemet. A terület most szokatlan arcát mutatja. Ha vesszük a fáradságot, és lesétálunk a kishídra, elvonatkoztatva a piszkos színű vízből felszálló kellemetlen illatoktól, megpróbálhatjuk elképzelni, milyen lehetett a folyó, amiről a régiek beszélnek, a város dísze...

kép

Az arculatváltást a beregszászi református, illetve római katolikus gyülekezet tagjai hajtották végre, akik április 2-án gereblyével, lapáttal és szemeteszsákkal akartak szeretethidat építeni.

Az elnevezés a Magyar Református Szeretetszolgálattól származik, akik 2009-ben még csak Magyarország területén, később már Kárpát-medencei szinten is meghirdették a Szeretethíd-programot. A központi május 21–22-i esemény előfutárai voltak a beregszásziak, akik túllépve a református kereteket, a katolikusokkal együtt szerveztek szeretetnapot. Jelképes üzenetük: a Vérke nem elválaszt, hanem összeköt. Céljuk: hidat építeni a felekezetek és az emberek között – szeretetből.

Folytatás...