Jótékonysági est a Károli Gáspár Református Egyetemen

Dátum
2023. december 14., 18:00
Helyszín
Budapest, Károlyi-Csekonics-palota Báltermé
Károlyi-Csekonics-palota
Mutasd a térképen →
+ Naptárhoz adom

Az ózdi hátrányos helyzetű gyerekek komplex felzárkóztatását célzó program támogatására szervez adománygyűjtést a Károli Gáspár Református Egyetem.

A Károli Gáspár Református Egyetem a Magyar Református Szeretetszolgálattal közösen jótékonysági adománygyűjtő estet szervez 2023. december 14-én 18 órai kezdettel a Károlyi–Csekonics-palota báltermében. A szervezők a jótékonysági esten felajánlott adományokat az ózdi szegregátumokban élő, hátrányos helyzetű gyerekek digitális és komplex felzárkóztatásának elősegítését célzó Válaszút program támogatására ajánlják fel.

Válaszút Program 2023 - Fotó: MRSZ

A Válaszút programban részt vevő ózdi gyerekek

Fotó: MRSZ

A jótékonysági rendezvény meghívott művészei a zene és az irodalom nyelvén szólnak a résztvevőkhöz. A jótékonysági est kiemelt fellépője Gyöngyösi Ivett zongoraművész és kamarazenész, számos nemzetközi verseny győztese. Az első, Virtuózok című televíziós tehetségkutató nyertese, a Virtuózok karitatív nagykövete.

A jótékonysági esten fellép Márkus Luca színművész, a Vígszínház társulati tagja, Kautzky Armand Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes művész. A Károli Gáspár Református Egyetem első tehetségkutató versenyének hallgatói is előadásaikkal gazdagítják az eseményt.

A jótékonysági est regisztrációhoz kötött. Részvétel esetén kérjük, 20 000 forinttal segítse és támogassa a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Károli Gáspár Református Egyetem kezdeményezését. Az adomány összege a helyszínen kihelyezett bankkártya-terminálon keresztül fizethető vagy készpénzben is elhelyezhető. Regisztráció: www.kre.hu/jotekonysagi-est

Ha szívesen támogatja a kezdeményezést, de személyesen nem tud részt venni az eseményen, adományát a Magyar Református Szeretetszolgálat bankszámlájára is átutalhatja: 10702019-85008898-51100005. Közlemény: Jótékonysági koncert.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány 2018 óta működtet Ózdon egy digitális felzárkóztató programot, hogy a leszakadó térség fiataljai számára segítő kezet nyújtson. A Válaszút program célja, hogy a hátrányos helyzetű térségekben élő fiatalok (7–12. osztályig) számára az intézményrendszeren kívüli, de azzal szorosan együttműködő innovatív fejlődési lehetőségeket és fejlesztő szolgáltatásokat biztosítson. A fiatalok az évek során digitális eszközöket – laptopokat, tableteket – kaptak használatra, ezzel is elősegítve digitális felzárkózásukat. A programnak köszönhetően olyan különleges területeken tehettek szert tapasztalatokra, mint például a robotika, programozás vagy a 3D-nyomtatás. Tanulmányi nehézségeik esetén önkéntes mentorok – jellemzően egyetemista hallgatók – segítették őket a felzárkózásban. A Válaszút program finanszírozása 2023 végén lejár, így a megkezdett munka folytatásához és a fiatalok további kíséréséhez, támogatásához elengedhetetlen a financiális háttér megteremtése.

Trócsányi László rektor az egyetem vezetőségével összhangban külön hangsúlyt fektet az egyetem hallgatóinak szemléletformálására, a társadalmi problémák iránti érzékenyítésre. A Magyarországi Református Egyházzal szorosan együttműködő intézménynek az elmúlt időszakban is számos kezdeményezése volt, amelyekkel nemes ügyek mellett kiállva az összefogás erejére hívta fel a figyelmet. Az egyetem társadalmi szolgálatának tekinti, hogy felhívja a figyelmet a hátrányos helyzetűek problémáira, kiemelt hangsúlyt fektetve az oktatás területén jelentkező nehézségek enyhítésére.