Októberben épül a Szeretethíd

Dátum
2020. október 9. –
2020. október 11.
Helyszín
Kárpát-medence szerte
+ Naptárhoz adom

Miután a májusra tervezett Szeretethíd – Kárpát-medencei Református Önkéntes Napokat a járványügyi helyzet nem engedte megszervezni, október második hétvégéjére hirdették meg az országos programsorozatot. A Magyar Református Szeretetszolgálat akciójának célja, hogy felhívja a figyelmet az önkéntesség, a környezetünk és embertársaink felé nyújtott segítségnyújtás szerepére. Idén a legszolgálatkészebb közösségek ráadásul pénzadományban is részesülnek.

Szeretethíd 2020

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2009 óta minden évben megrendezi Kárpát-medence-szerte a Szeretethíd nevet viselő programját. Ahogyan az akció jelmondata is hirdeti: Legyetek felkiáltójellé! – vagyis mutassunk példát környezetünk számára azzal, hogy egyénileg vagy csoportosan valamilyen önkéntes szolgálatot vállalunk, legyen szó akár a nélkülözők vagy idősek számára készített ételekről, egy templom vagy gyülekezeti intézmény kitakarításáról, felújításáról, vagy akár egy játszótér szebbé tételéről.

Az idei év még inkább emlékeztetett rá, milyen nagy szükség van arra, hogy figyeljünk egymásra, és készek legyünk segíteni embertársainknak. A koronavírus-járvány számos lehetőséget kínált és kínál arra, hogy szolgálatkészségünket kifejezzük: a szájmaszkok varrása, az idősek segítése, a diákok online mentorálása vagy a fertőtlenítésben való segédkezés mind-mind olyan feladat, amivel előmozdíthatjuk, hogy társadalmunk minél kisebb veszélynek legyen kitéve.

Az idei Szeretethidat október 9-11. között rendezik meg, melyhez akár egyéni, akár közösségben, gyülekezetben végzett önkéntes vállalással is lehet csatlakozni a www.szeretethid.hu oldalon keresztül. A szervezők külön kérik a jelentkezőket, hogy a járványügyi korlátozásokat tartsák szem előtt, figyeljenek a higiénés szabályok betartására, valamint lehetőség szerint kisebb csoportokban, vagy akár a szabadban találjanak olyan feladatot, amivel építeni kívánják a Szeretethidat.

Az idei, kivételesen őszi Szeretethídon keresztül egyúttal a református gyülekezetek missziós tevékenységét, diakóniáját is szeretné támogatni a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az elmúlt évben bevezetett, a reformáció hónapjában meghirdetett „Több mint 500” címet viselő adománygyűjtés idei díjazottjai azok a közösségek lesznek, akik a Szeretethíd program által végeztek diakóniai szolgálatot. Az adományból részesülő egyházközségeket a beküldött fotók és leírások alapján a közönség választhatja ki a Magyar Református Szeretetszolgálat közösségi oldalán meghirdetett szavazás alapján október második felében. Az adománygyűjtéshez, és ezzel együtt a gyülekezetek missziós céljának támogatásához bárki csatlakozhat a 1358-as adományvonal tárcsázásával, vagy online felajánlással az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül.