Szeretethíd 2021

Önkéntességre hív a Magyar Református Szeretetszolgálat

Dátum
2021. május 14. –
2021. május 15.
Helyszín
Kárpát-medence szerte
+ Naptárhoz adom

Május 14-15-én szervezi meg tizenharmadik alkalommal Szeretethíd elnevezésű önkéntes akcióját a Magyar Református Szeretetszolgálat. A programra olyan magánszemélyek és közösségek jelentkezését várják, akik saját lakókörnyezetükben szívesen végeznének önkéntes tevékenységet.

A koronavírus-világjárvány miatt még inkább felértékelődtek a személyes kapcsolatok, egymás segítése, támogatása még hangsúlyosabbá vált a világon. Ahogyan az akció jelmondata is hirdeti: Legyetek felkiáltójellé! – vagyis mutassunk példát környezetünk számára azzal, hogy egyénileg vagy csoportosan valamilyen önkéntes szolgálatot vállalunk. Az elmúlt évben a világjárvány ellenére is több ezer önkéntes építette a Szeretethidat, a veszélyhelyzet számos új segítő feladat ötletét adta, ilyen például a bevásárlás egyedülálló, idős szomszédjainknak, online meseolvasás vagy korrepetálás.

szh2021.png

A szervezők bíznak abban, hogy május közepére már gondtalanabbak lehetnek a mindennapjaink, de arra kérnek minden jelentkezőt, hogy tartsák be az érvényben lévő járványügyi szabályokat, és lehetőség szerint kisebb csoportokban, a szabadban végezzenek önkéntes feladatokat.

Az idei programmal csatlakozott a Szeretetszolgálat az Önkéntesség Magyarországi Éve kezdeményezéshez, melynek célja a társadalmi felelősségvállalás és az önkéntesség szerepének hangsúlyozása.

Szeretethid.hu

A 13. Szeretethídra már elindult a regisztráció a program megújult honlapján.