Szeretethíd 2022

Önkéntességre hív a Magyar Református Szeretetszolgálat

Lassan történelmi múltra tekint vissza a Szeretethíd, a Kárpát-medencei református önkéntesek napja: immár 14. alkalommal rendezik meg, ezúttal május 2021-én. Május közepéig várják a jelentkezéseket a programra. Az idei jelmondat: „Szeretethíd Kárpátaljáért”.

A tradicionális kezdeményezést 2009 óta minden évben a Magyar Református Szeretetszolgálat szervezi. A program sikere kétségtelen, ezt bizonyítják a számok is az elmúlt évekből: 15-20 ezer önkéntes évente, 909.510 önkéntes munkaóra, 3443 megvalósult feladat, valamint sok-sok mosoly és értékes pillanat az önkénteseknek köszönhetően.

szeretethíd.jpg

Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat (Facebook-oldal)

Az önkéntes akciók három témakört karolnak fel: környezetvédelem, szociális és fejlesztési programok. A Szeretethíd előnye, hogy a volontőrök saját feladatokkal, ötletekkel érkeznek, az így kialakuló motiváció pedig növeli a feladatok iránti lojalitást.

Az akció mindenki számára nyitott, legyen szó: idős, fiatal, egészséges vagy éppen fogyatékkal élő társunkról, határon innen és túl. Ugyan a program neve Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok, de nyitott mindenki számára felekezettől függetlenül.

szeretethíd 1.jpg

Fotó: Szeretethid.hu

Az ukrán–orosz fegyveres konfliktus hatására hatalmas összefogásnak lehettünk tanúi, éppen ezért az idei program jelmondata: Szeretethíd Kárpátaljáért. A szervezők két célt tűztek ki: a korábbi feladatok mellett idén külön buzdítanak mindenkit arra, hogy kapcsolódjon be a környezetében a menekülteket segítő szolgálatba.

A 14. alkalmat, a Szeretethíd Kárpátaljáért önkéntes akciót május 20–21. között tartják.

Jelentkezni a program honlapján, a https://szeretethid.hu/onkenteseknek/regisztracio/ oldalon lehetséges.