Viharkárosultaknak gyűjt az Magyar Református Szeretetszolgálat

Baranya és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye viharkárosultjainak megsegítésére hirdet országos adománygyűjtést a Magyar Református Szeretetszolgálat, a helyreállítási munkához önkéntes segítők jelentkezését várják.

nagyecsed_viharkár_mrsz_facebook

Fotó: MRSZ/Facebook

A kánikulát felváltó nagy erejű viharok komoly károkat okoztak hazánk több térségében. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagyecseden több száz lakóház vált lakhatatlanná a megrongálódott tetőszerkezetek miatt, de Baranya vármegye több településén is – köztük Marócsán, Drávafokon, Kákicson és Csányoszrón – hatalmas károkat okozott az eső, a jég és a szél, lakóépületek, templomok is elszenvedői a természeti csapásnak – olvasható a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) közleményében.

A szervezet a hazánkat sújtó viharokban leginkább érintett térségek polgármestereivel és lelkipásztoraival egyeztetve országos adománygyűjtést hirdet a károsultak megsegítésére. A beérkező összegből az MRSZ alapítványa cserepeket, fóliát és tetőléceket vásárol, hogy mielőbb megkezdődhessen a több száz károsult család otthonának helyreállítása. Az adománygyűjtés támogatható a 1358-as adományvonal hívásával, az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, illetve banki átutalással a 10702019-85008898-51100005-as bankszámlaszámra (közlemény: viharkár). Az MRSZ felhívja a figyelmet, hogy a javításhoz szükséges eszközök tárgyi adományként is felajánlhatók, ezek a baranyai térségben a Sellyei Katasztrófavédelmi Őrsön (7960 Sellye, Dráva utca 23.), Nagyecseden pedig a Magyar Református Szeretetszolgálat által működtetett Jelenlét Ponton (4355 Nagyecsed, Árpád utca 41.) személyesen adhatók le.

Az adománygyűjtés mellett a Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntesek jelentkezését is várja, akik a szeretetszolgálat kutató-mentő csoportjának tagjaival együtt a helyszínen segítenek majd a megrongálódott tetők azonnali helyreállításában. Az önkéntes segítők a gulacsi.eniko@jobbadni.hu e-mail-címen jelentkezhetnek.