A Bethesda is segít

A Nyugati pályaudvarnál várják a menekülőket, és hamarosan Záhonyba is utaznak a Bethesda Református Gyermekkórház önkéntes orvosai. Az intézmény emellett gyógyszert és egészségügyi szereket is eljuttat azok részére, akik a határ túloldalán ragadtak. Munkájukat bárki támogathatja.

„Egész hétvégén azon dolgoztunk, hogy kórházunkban is kialakítsuk a hatékony segítségnyújtási útvonalakat a kárpátaljai magyarok, ukrán menekültek és mindazok felé, akiket közvetlenül sújt a jelenlegi válság” – írja a Bethesda Református Gyermekkórház közösségimédia-felületén.

Mint a bejegyzésben elmondják: évek óta szoros kapcsolatban állnak számos kárpátaljai egészségügyi intézménnyel, rengeteg személyes kapcsolat révén a bőrükön érzik szenvedésüket, hiányukat.

„Sajnos az ő gyógyszereik lényegében elfogytak, így első körben a Bethesda Kórház Alapítvány 1 millió forintot különített el a menekültek és a hazájukban maradtak egészségügyi ellátására, gyógyszereire, melynek útját és célba érkezését mi biztosítjuk.

A Református Szeretetszolgálat révén pedig konkrét helyeket, családokat, szükségleteket tudunk betölteni az pénzadományokkal, segítséggel, orvosaink kiküldésével.”

A kórház önkéntes rezidensei a Nyugati pályaudvaron segítenek a menekültek fogadásában, egészségügyi nehézségeik ellátásban. Záhonyba is készülnek orvosok a következő napokban. Szervezetten, a Református Szeretetszolgálat kérésére oda mennek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

Munkájukhoz adományokat is elfogadnak, amelyeket az alábbi, elkülönített számlaszámra várják:
MKB 10300002-20350699-70523285 (kérik a közleménybe beleírni: menekültek támogatása)

Ha bankkártyával szeretne valaki segíteni, a fentivel azonos közlemény megadásával itt teheti meg.