A földrengés sújtotta Marokkóban segít a Magyar Református Szeretetszolgálat

A Magyar Református Szeretetszolgálat küldöttsége vasárnap éjszaka érkezett a természeti katasztrófa sújtotta Marokkóba. Több tonna élelmiszert és ivóvizet juttattak el a földrengés által leginkább érintett térségbe, az Atlasz hegység területére. A kutató-mentők továbbra is nagy erővel dolgoznak túlélők után kutatva.

A híradások szerint a marokkói földrengés halálos áldozatainak száma már a háromezerhez közelít, és legalább ennyien sérültek meg a természeti katasztrófában. A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) küldöttsége hétfőn és kedd délelőtt több tonna élelmiszert és ivóvizet juttatott el az Atlasz hegység településeire bérelt járművekkel.

Marokkói földrengés, MRSZ 2023 (f. Magyar Református Szeretetszolgálat)

Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat

Az ott élő családok otthonai teljesen megsemmisültek vagy életveszélyesen megrongálódtak, így az emberek sátrakban húzzák meg magukat. Rendkívül hálásak az adományokért, a túlélőknek minden segítségre szükségük van. Az MRSZ a helyszíni segítségnyújtás után, a mentőcsapat hazaérkezését követően is folytatja a túlélők támogatását. Ezért a szervezet országos adománygyűjtést hirdetett, hogy így is hozzájárulhassunk a marokkói segélyakcióhoz.

Adományvonal: 1358 (minden hívás 500 forint támogatást jelent)

  • Online: https://adomany.jobbadni.hu/kampanyok/55
  • Átutalással: 10702019-85008898-51100005 (közlemény: Marokkó)