Adományok a gyerekek felszabadult nyaráért

Nehéz anyagi körülmények között felnövő gyermekek, háború elől menekülő családok, valamint fiatal tehetségek számára is szervez nyári táborokat a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). A gyerekek üdültetéséhez bárki hozzájárulhat az MRSZ tematikus gyűjtése által.

Három napközis és egy tehetségtábort szerveznek

„Legyen mosoly minden hátizsákban!” címmel minden évben tematikus adománygyűjtést szervez a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az MRSZ munkájának és a felajánlásoknak köszönhetően már több száz gyermek számára nyújthattak életre szóló élményeket az alapítvány munkatársai. Az idei tervek között szerepel három napközis tábor megszervezése. Ezekre rászoruló családok gyermekeit várják. Továbbá lehetőség szerint idén is megtartanák a Nyilas Misi ösztöndíjat elnyert fiatalok számára a tehetségek táborát.

MRSZ gyerektábor

Pillanatkép az MRSZ egyik gyermektáborából

Fotó: mrsz

Közösséggé kovácsolni

– A négynapos tábor legfőbb célja, hogy a csapatépítő és szórakoztató programok segítségével valódi közösséggé kovácsoljuk az ösztöndíjas fiatalokat. A könnyed kikapcsolódás mellett gondot fordítunk az önfejlesztő foglalkozásokra, továbbá a különleges tehetségükben való fejlesztésre is – mondta Bogát Enikő, a Magyar Református Szeretetszolgálat programvezető munkatársa.

Feldolgozási lehetőség a menekültek számára

A táboroztatás időszaka egészen őszig tart, hiszen szeptemberben az alapítvány menekült családok számára szervez csaknem egyhetes készségfejlesztő tábort. A háború elől menekült gyermekek és szüleik számára szakemberek tartanak foglalkozásokat az átélt traumák feldolgozására és készségeik fejlesztésére, továbbá gazdag szabadidős programkínálat – filmezés, strandolás, közös kirándulás – is segíti a családok kikapcsolódását.

MRSZ gyermektábor, Magyar Református Szeretetszolgálat

Fotó: mrsz

Adománygyűjtés:

Hogy minél több gyermek számára megteremtődjön a nyári kikapcsolódás feltétele, júniusban és júliusban országos adománygyűjtést hirdet a Magyar Református Szeretetszolgálat. A gyűjtéshez a 1358-as adományvonal hívásával, az adomany.jobbadni.hu oldalon online bankkártyás fizetéssel, valamint a szervezet CIB 10702019-85008898-51100005 (közlemény: „táborok”) bankszámlaszámára utalással lehet csatlakozni.