Adományok Erdélybe és Királyhágómellékre

Árvaháznak, idősotthonnak és gyülekezetek nélkülöző családjainak is jutott abból a több mint hárommillió forint értékű adományból, amellyel a Magyar Református Szeretetszolgálat segítette november 22-én az erdélyi rászorulókat.

Erdélyi adományok 2022 november 22. Fotó: MRSZ

Fotó: MRSZ

Az adventi időszak előtt erdélyi és királyhágómelléki adománykörútra indult a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ), hogy árva gyermekek, nélkülözésben élő családok és idős betegek számára juttasson támogatást.

A szeretetszolgálat közel egy tonna gyorssegéllyel támogatta a szilágylellei Fundația Caritativ Creștin Oikodomos szolgálatát, ezt követően pedig az MRSZ munkatársai tizennégy református gyülekezet jelzése alapján nélkülöző családokhoz és idősekhez vittek tartós élelmiszerekből, ruhaneműkből, valamint tisztító- és tisztálkodási szerekből álló adománycsomagokat Csíkfalvára, Nyárádszentmártonba, Nyárádremetére, Nyárádköszvényesre, Jobbágyfalvára, Búzaházára, Vármezőre, Mikházára, Deményházára, Vadadba, Iszlóra, Ehedre, Székelyhodosra és Jobbágytelkére.

Erdélyi adományok 2022 november 22. Fotó: MRSZ

Fotó: MRSZ

Diakóniai és szociális intézményeknek is vittek adományokat: a Nyárádszeredai Diakóniai Osztályhoz higiénés termékeket mintegy félmillió forint értékben, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület fenntartásában működő élesdi Kajántó Mária Gyermek- és Ifjúsági Otthonban élő árváknak pedig négyszáz kilónyi tartós élelmiszert, édességet, valamint tisztító- és tisztálkodási termékeket. Továbbá a biharfélegyházi Életfája Idősotthonnak ruhaneműk, élelmiszerek és tisztítószerek, míg a Nagyváradi Roma Gyermekfoglalkoztató Központnak háromszáz kilogramm játék, édesség, keksz, tisztítószer és higiéniás termék jutott. A tárgyi adományok összértéke meghaladta a 3,2 millió forintot.

A Magyar Református Szeretetszolgálat küldetésében meghatározó szerepet játszik a határon túli testvérek támogatása, ezért rendszeresen juttat adományokat a szervezet Kárpátaljára, Erdélybe, valamint a felvidéki és délvidéki területekre.