Ajándék négyszáz családnak

Húsvéti adománygyűjtést hirdet a Magyar Református Szeretetszolgálat: március 1-31. között tartós élelmiszerekkel, valamint anyagi hozzájárulással is lehet támogatni négyszáz családot.

Az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat húsvétkor is tartósélelmiszer-csomagokkal segíti a rászorulókat. „Fontos számunkra, hogy ne csak kampányszerűen támogassuk a nehéz körülmények között élőket, hanem folyamatos segítséget nyújthassunk számukra. Azok, akik hozzánk fordulnak kérésükkel, nemcsak adventkor szenvednek szükséget, a tavaszi időszakban ugyanúgy nagy hasznát veszik az élelmiszercsomagnak” – ismertette a program célját Győri-Simon Annamária adománykoordinációs ágazatvezető.

Szeretetdoboz

Fotó: Bartos Gyula

A felajánlásokat ezúttal is Szeretetdobozokba gyűjti az alapítvány. A csomagokba liszt, cukor, olaj, száraztészta, fűszer, tea, kávé és kakaó is kerülhet, de nagy szükség mutatkozik a különböző mentes (cukor-vagy gluténmentes) termékekre is. Kérik, hogy az adományok megvásárlása során fordítsunk figyelmet arra, hogy legalább fél éves szavatosságú termékek kerüljenek a csomagba. A tárgyi adományok a Szeretetszolgálat irodáiban adhatóak le személyesen, előzetes telefonos egyeztetést követően.

A koronavírus harmadik hullámának gyors terjedése miatt az alapítvány arra buzdít, hogy lehetőség szerint online, banki átutalással járuljunk hozzá a gyűjtéshez, ezzel is csökkentve a személyes találkozások számát. Tetszőleges összeg felajánlásával is lehet támogatni a húsvéti gyűjtést az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül.