Családi nap és díjátadó: így telt a Semmelweis-nap a Bethesdában

Díjátadó ünnepséget tartott a Semmelweis-napon a Bethesda Gyermekkórház. Az intézményben a gyógyítás ünnepén szokás átadni a Bethesda-díjakat, amelyeket az ott dolgozók szavazhatnak meg kategóriánként a szerintük leginkább rátermett kollégáiknak. Emellett idén sem maradhatott el a családi nap, amelyen sportos foglalkozásokkal, ebéddel és színes programokkal várták a dolgozókat és családjukat.

A rendezvény elején Dominiák Zsolt kórházlelkész Zakariás könyvéből olvasott fel egy igeverset. „Nem hatalommal és nem erőszakkal, hanem az én lelkemmel! – mondja a Seregek Ura.” (Zak 4,6)

bethesda_semmelweis_nap_2024_fotó_sebestyén_lászló_17

Fotó: Sebestyén László

A lelkipásztor elmondta, hogy a Semmelweis-napon visszatekintenek az évre, de az igehirdetőnek megvan az a kiváltsága, hogy előre tekinthet. A felolvasott prófécia, látomás őt is arra hívta, hogy olyan üzenetet fogalmazzon meg, ami útmutatás lehet. – Mindannyian érzékelitek, hogy folyamatos építkezésben vagyunk. Ez az Ige is egy olyan időben szólalt meg, amikor építkezésben volt Isten népe, de nehezen ment. Akkor szólalt meg ez a bátorítás, hogy minden nehézség ellenére be fogjuk fejezni a templomot, merthogy azt építitek. És talán nem nehéz kapcsolódnunk ehhez, hiszen sok minden formálódik és mozog körülöttünk, akár az egészségügyre nézünk, akár az egyházra, akár a városunkra, akár az országunkra, vagy a bethesdás világunkra. Itt is sok minden formálódik, és ebben a kontextusban szólal meg és szólít meg Isten Igéje, biztatása, útmutatása, amikor azt mondja: „Nem hatalommal és nem erőszakkal, hanem az én lelkemmel!” Erre mondhatjuk, hogy a világ nem így működik, hanem erővel és hatalommal, ez a kettő irányít minket. Ezzel szemben megszólalhat a lelkünk mélyén egy hang, hogy végre, a világ működéséhez képest valami más, az Isten szelíd lelke vezet minket. A Mindenható így ígéri meg az építkezés sikerét az ő népének, egyénileg és közösségi szinten is. Nincs nagyobb hatalom, mint az övé, ezt már megmutatta számunkra Jézus Krisztus személye által – magyarázta a lelkipásztor. – A Bethesdában is minden nehézség ellenére folyik az építkezés az Úr lelke által – zárta gondolatait a kórházlelkész.

bethesda_semmelweis_nap_2024_fotó_sebestyén_lászló_18

Fotó: Sebestyén László

Ezt követően Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karának dékánja tartott előadást Modalitástól a rendszerképességig címmel az adatvezérelt egészségügyről és diagnosztikáról.

Az előadást követően Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója szólította meg a dolgozókat. Elmondta, az iskolában belénk ivódott, hogy nyáron ér véget az év. Ez a Bethesdában is így működik kicsit, jegyezte meg, majd egyesével köszöntötte a Bethesda új szakorvosait, valamint azokat, akik PhD-fokozatot szereztek. Az új kinevezésekkel folytatta a sort a kórház vezetője, és köszöntötte a szakdolgozókat is.

A Bethesda-díjakat, amelyeket kategóriánként szavaztak meg a dolgozók, a következő munkatársak kapták:

Szakorvos: Dr. Kostyál Erika

Rezidens: Dr. Sztrepka Klaudia

Bethesda-ápoló: Vad Mónika

Bethesda-asszisztens: Lajosházi Dóra

Ilka-szakdolgozó: Sári Jonka

Egyéb diplomás: Majoross Nóra

Iroda: Vági Viktória

Műszak: Gáspár Richárd

Bethesda-KIDSz: Tomcsányi Judit

Főigazgatói díj: Dr. Böhm Mónika

Csoportos díj: Munkaügyi osztály

bethesda_semmelweis_nap_2024_fotó_sebestyén_lászló_9

Fotó: Sebestyén László

Velkey György elmondta, hogy lezárult egy időszak az intézmény életében, de rögtön elkezdődik egy új. Rengeteg változás történt a kórház mindennapjaiban, a háttérmunkában, és ehhez próbálják igazítani a vezetési struktúrát is, új igazgatók és igazgatóhelyettesek állnak munkába, nagyobb lesz a vezetői létszám – jelezte. Elbúcsúztak Dominiák Zsolt kórházlelkésztől, akit kilenc év intézményi szolgálat után gyülekezeti lelkésznek választottak meg.

Az eseményről készült galériánkat az alábbi képre kattintva nézheti meg: