Debreceni és koreai adomány Kárpátaljára

Nagy értékű adománnyal segítették a kárpátaljai magyar testvéreket a Debrecen-Nagytemplomi Református Gyülekezet és koreai keresztyén testvérek.

Debreceni és koreai adomány Csongorra - 2022. május 12.  - Forrás: nagytemplomi egyházközség

Fotó: Debrecen-Nagytemplomi Református Gyülekezet

Kétmillió forint értékű élelmiszert és 5000 dollár pénzbeli adományt adott át a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség nevében Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke és Oláh István, a gyülekezet elnök-lelkipásztora Kárpátalján a cívisvárosiak csongori testvérgyülekezetének.

A delegációhoz csatlakoztak koreai keresztyén testvérek is: a Global Care szervezet nevében 4000 euró támogatást nyújtottak át a csongoriaknak, hogy óvóhelyek kialakítását és a helyi egészségügyi ellátást támogassák. Az adományok célba juttatásában a Magyar Református Szeretetszolgálat nyújtott segítséget.

Az adományt ifj. Pocsai Sándor csongori lelkipásztor vette át. Hálásan és meghatódva beszélt a magyarországi keresztyén testvérek összefogásáról és segíteni akarásáról – írta a nagytemplomi gyülekezet a Facebook-oldalán.

A csongori eklézsia jelenleg több mint harminc, háború elől menekülő ukránt szállásolt el, és a faluban maradt idősek napi ellátásáról is gondoskodnak, így mind az élelmiszer-adományokra, mind a pénzbeli támogatásra nagy szükségük van.