Dunántúli óvodákból vittek ajándékot kárpátaljai gyerekeknek

Százhat kárpátaljai óvodás kisgyerek kapta meg azokat az ajándékokat, amelyeket négy Veszprém megyei óvoda küldött nekik karácsonyra – számolt be a refdunantul.hu.

Badalói Margaréta Óvoda, kárpátaljai ovisok a dunántúli óvodákból kapott karácsonyi ajándékokkal. 2022. december - Fotó: refdunantul.hu

A badalói ovisok az ajándékokkal

Fotó: refdunantul.hu

December 7-én indult útjára a Dunántúlról egy ajándékokkal megrakott kisbusz. A kocsit Kálmán Csaba lelkipásztor, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) dunántúli kurátora vezette. Az MRSZ Kívánságlista elnevezésű jótékonysági akcióját kibővítve a Veszprémi Református Egyházmegye három óvodája, a balatonalmádi, a balatonarácsi és a balatonfüredi református óvodák, valamint az alsóörsi Napraforgó Óvoda gyermekei és családjaik gyűjtötték össze. A kárpátaljai ovisok levelet írtak a „karácsonyi angyalkának" címezve arról, milyen játéknak örülnének, az anyaországi óvodák pedig beszerezték a kívánságot, sőt, még egy-egy személyes üzenetet, apró meglepetést is tettek a csomagba.

Az összegyűjtött csomagok címzettjei a Szolyvai Magyar Református Óvoda, a Tiszaágteleki Égigérő Református Óvoda és Bölcsőde, a Badalói Református Édenkert Óvoda, a badalói Margaréta Óvoda és a gúti Szivárvány Óvoda kisgyermekei.

Steinbach József dunántúli püspök elmondta, hogy a háború kitörése óta folyamatos a segítségnyújtás a Dunántúlról Kárpátaljára, ez a karácsonyi akció a személyessége folytán külön áldássá lehet.

Zán Fábián Sándor és Kálmán Csaba kárpátaljai óvodásokkal a dunántúli óvodákból kapott karácsonyi ajándékokkal. 2022. december - Fotó: refdunantul.hu

Zán Fábián Sándor püspök és Kálmán Csaba a gyerekekkel

Fotó: refdunantul.hu

Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke szerint az ajándékozás hátterében ott van az a karácsonyi csoda, hogy Isten az ő egyszülött fiát adta, eljött a világ világossága, hogy nekünk is részünk legyen benne, hogy mi is láthassuk a mennyei világosságot. – Van egy nagy ajándékozó, a mindenható Isten, aki megajándékozta az emberiséget. Az ő példáját követik, akik szeretnének örömet szerezni, ezért kis ajándékokat készítenek gyerekeknek – fogalmazott a püspök.

Az átadásról Márton Gergely szívhez szóló beszámolóját itt olvashatják a Dunántúli Református Egyházkerület honlapján.