Egy meg egy az nem kettő

November 8-án ismét megrendezték a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának jótékonysági gálaestjét a Magyar Zene Házában, ahol a támogatók és a gyógyítók együtt teremtettek értéket és ünnepelték az összefogás erejét.

Egy meg egy az több mint kettő – nyilatkozott Tamásné Bese Nóra a jótékonysági gála után. Egy a kórház része, legjobb szaktudásuk, szívük-lelkük, amelytől a tudomány gyógyítássá válik, egy az Isten közbenjárása, egy pedig a támogatók adományai és bátorítása, amivel hozzájárulnak a gyógyító munkához, teret és lehetőséget teremtve a legkisebbeknek. Az idei jótékonysági gála célja ez az összetalálkozás és kapcsolódás volt, amelynek része volt egy jótékonysági aukció is.

A vendégsereg családias hangulatban töltötte az estét, miközben az aukcióra egy tizennégy tételes katalógussal érkeztek a szervezők, amelyben a kórházban felmerülő tabudöntögető terápiákat, különleges gyógyító projekteket, valamint nagyobb értékű és korszerűbb gépeket gyűjtöttek össze. A felajánlók ráadásként minden megnyert licit után egy ajándékot kaptak, ami vagy egy egészségügyi szűrés, vagy egy vizsgálat, esetleg egy terápiásló-élmény, vagy pedig egy csoportos ballonrepülés volt. Mindazok, akik nem nyertek semmit, de adakozni akartak, csendes mecénásként választhattak hat apróbb, támogatásra váró projekt közül.

Az est házigazdája az idén a református kommunikáció arcává is váló Gundel Takács Gábor volt, a szórakoztatásról önkéntes fellépőként Ruzsa Magdi énekes és Kovács András Péter humorista gondoskodott a Bethesda-kóruson és a verssel, énekkel készülő gyermekeken kívül. Az eseményen hálaadó imát mondott és áldást kért Bencze János lelkész, a Bethesda Kórházalapítvány igazgatója.

Az este mottója akár ez a bibliai mondat is lehetett volna: „A jókedvű adakozót szereti az Isten.” (2Kor 9,7) Legyenek áldottak, akik adtak és kaptak, hogy Isten gyógyító munkájában a következő évben is társak lehessenek a Bethesdában!

A rendezvényről készült képek a galériában tekinthetők meg.