Együttműködési megállapodást írta alá a Károli-egyetem és a szeretetszolgálat

Az együttműködés fókuszában a református diakóniai és szociális képzések strukturális és tartalmi fejlesztése, a szeretetszolgálati intézményrendszer szakembereinek továbbképzése és utánpótlásának támogatása, valamint a mindennapi diakóniai szolgálat és az elméleti tudományos diskurzus összekapcsolása áll.

MRSZ_Károli

December 15-én együttműködési megállapodást írt alá Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora és Czibere Károly, a Református Szeretetszolgálat főigazgatója az egyetem rektori tanácstermében. 

A dokumentum a Szentírás üzenetére alapozva jött létre: a református egyház rendelkezéseit, valamint a diakóniai hagyományokból táplálkozó elkötelezettséget tartva szem előtt. Az együttműködés fókuszában a református diakóniai és szociális képzések strukturális és tartalmi fejlesztése, a szeretetszolgálati intézményrendszer szakembereinek továbbképzése és utánpótlásának támogatása, valamint a mindennapi diakóniai szolgálat és az elméleti tudományos diskurzus összekapcsolása áll.