Ezer család kapott adományt húsvétkor

Márciusban országos adománygyűjtést hirdetett a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy a feltámadás ünnepéhez közeledve tartósélelmiszer-csomagokkal tudjon segíteni a rászoruló családok és idősek számára. A beérkezett tárgyi és pénzbeli felajánlásoknak köszönhetően országszerte közel ezer nélkülöző ünnepe válhatott teljesebbé.

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a tavaszi időszakban is tartósélelmiszerekkel tölthetik meg a jóakarók a jól ismert Szeretetdobozokat. A Magyar Református Szeretetszolgálat azért hívta életre húsvéti adománygyűjtését, hogy felhívja a lakosság figyelmét, hogy az adakozásra nemcsak az adventi időszakban van nagy szükség, hiszen a rászorulók évközben is folyamatos támogatásra szorulnak.

szeretetdoboz.jpg

Fotó: Kapás Csilla

Az idei év számos kihívás elé állítja a karitatív szervezeteket is: a tantermen kívüli digitális oktatás, majd az istentiszteletek online térbe költözése is megannyi gyűjtőpont bezárását jelentette. Az adományozók azonban idén is megmutatták, hogy segíteni szeretnének nélkülöző embertársaiknak, országszerte hat megyében gyűltek az adományok. Összesen több mint két tonna tartósélelmiszer, kilencven zsák ruhanemű, cipő és játék, valamint közel félmillió forint pénzbeli támogatás érkezett a Magyar Református Szeretetszolgálat húsvéti felhívására.

A húsvéti adománygyűjtéshez csatlakozott a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. is. Közreműködésüknek köszönhetően tizenkét felajánlótól fél tonna liszt, fél tonna egyéb tartósélelmiszer, valamint tizenkét karton puffasztott cirok érkezett. Az adományokat magánszemélyek és intézmények, köztük óvodák, idősotthonok és gyülekezetek kapták.