Ezreknek segít idén karácsonykor is a Magyar Református Szeretetszolgálat

Több mint kilencezer, nehéz körülmények között élő család és idős ember karácsonyát tenné szebbé a Magyar Református Szeretetszolgálat. Számos segélyakciót is indítottak, ezekhez tárgyi adományokkal, rászoruló gyerekek kívánságainak teljesítésével vagy pénzadományok felajánlásával is lehet csatlakozni.

Ahogyan a korábbi években, úgy idén november elején is elindultak a Magyar Református Szeretetszolgálat adventi gyűjtőakciói. Az országszerte iskolákba, munkahelyekre és gyülekezetekhez kihelyezett 3000 szeretetdobozt mindenki segíthet megtölteni tartós élelmiszerekkel, tisztító- és tisztálkodási eszközökkel. Ezeket aztán 6000 nehéz sorsú család és idős ember között osztanák szét, így könnyítve a mindennapjaikon. Az akciót otthonról is bárki támogathatja, a 1358-as adományvonal felhívásával. Minden hívás és SMS 500 forint segítséget nyújt, továbbá az adomany.jobbadni.hu oldal útján is van mód adományozni. Az akció november 30-ig tart, és az adventi időszakban el is viszik a munkatársak az adományokat a rászorulóknak.

A tartósélelmiszer-gyűjtés mellett november 2. és 30. között 3000 rászoruló gyermek kívánságának ad hangot a Magyar Református Szeretetszolgálat. A szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon összegyűjtött kérések olyan szülőktől érkeztek, akik gyerekeiket meglehetősen szerény anyagi körülmények között nevelik, ezért nincs lehetőségük megajándékozni őket. A személyre szabott kívánságokat kétféleképpen teljesíthetik az adományozók: megvásárolhatják és eljuttathatják az ajándékot a Szeretetszolgálat valamelyik gyűjtőpontjára, vagy ha erre nincs lehetőségük, akkor a kívánság mellett szereplő összeg befizetésével járulhatnak hozzá a program sikeréhez. Az összegyűlt adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat a szülőknek adja át, így a gyermekeknek megmarad a meglepetés, a szülőknek pedig az ajándékozás öröme.

adomanyreformatusBartosGyula (1).jpg

Fotó: MRSZ

A Nyilas Misi Pakk elnevezésű program is ismét elindult. A korábban „cipősdoboz” néven ismert gyűjtőakcióban mesekönyveket, játékokat vár a Szeretetszolgálat a református gyülekezetekben. Az adományozók által összeállított csomagokon fel kell tüntetni, hogy milyen korú és nemű gyermeknek szánják azt az adakozók. Az így összegyűlt ajándékokat Kárpátalján élő rászoruló gyermekek kapják meg.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a hajlék nélkül élőkről sem feledkezik meg, november első hétvégéjén 450 adag melegételt oszt ki a rászorulók közt a fővárosban.

A november és december minden évben a legaktívabb időszak Szeretetszolgálatunk életében. Munkatársaink és önkénteseink gőzerővel azon dolgoznak, hogy minél több, nehéz körülmények között élő család, gyermek és idős számára tudjunk segítséget nyújtani. Arra buzdítok mindenkit, hogy aki teheti, csatlakozzon valamelyik programunkhoz! – hívja fel a figyelmet Győr-Simon Annamária, a Magyar Református Szeretetszolgálat adománykoordinációs ágazatának vezetője.

A szakember kitért arra is, hogy évente több ezer segélykérő levél érkezik az alapítvány címére. Ezek zöme az adventi időszakban fut be. A rászorulók többsége a mindennapi élethez igényel segítséget: a legtöbben tartós élelmiszert, higiénés cikkeket és tűzifát szeretnének.

A Magyar Református Szeretetszolgálat adventi programjait az adomany.jobbadni.hu oldalon, továbbá a 1358-as adományvonal felhívásával vagy az ADOMANY szó SMS-ben való elküldésével lehet támogatni.