Felhőtlen együttlét a Kerekerdő Élményparkban (videó)

Ezerhatszáz nevelőszülő és gyermek volt együtt a Debrecenben megrendezett Országos Református Nevelőszülői Találkozón. Az egész napos eseményen áhítattal, dicsőítéssel, játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, különböző élményprogramokkal várták a résztvevőket. A találkozó a Református Szeretetszolgálat szervezésében tizenkettedik alkalommal valósult meg a Kerekerdő Élményparkban.

A szeptember 16-i találkozón gyermekek és felnőttek szórakozhattak együtt. Mindenki másban lelte örömét, találta meg a kikapcsolódást, a felhőtlen élményt.

Országos nevelőszülői találkozó 2023 (f Református Szeretetszolgálat)

Fotó: Református Szeretetszolgálat

Az alkalom kezdetén Egri Ilona, a Kelet-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ vezetője mint házigazda köszöntötte a résztvevőket – olvasható a szeretetszolgálat Facebook-oldalán. A programon részt vett Miklósi Erzsébet, a Nyugat-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ vezetője, Czibere Károly, a Református Szeretetszolgálat főigazgatója, Juhász Márton, az MRSZ ügyvezetője, Őz Lajos, a Hajdúvidéki Református Egyházmegye esperese, Kocsis Attila lelkipásztor és Hegedűs Gábor kutató-mentő is.

Országos nevelőszülői találkozó 2023 1. (f Református Szeretetszolgálat)

Fotó: Református Szeretetszolgálat

Czibere Károly köszöntőjében kiemelte: több ezer gyermek van a gondozásukra és a szeretetükre bízva, amely óriási felelősség. Arra is kitért, hogy a nevelőszülőket folyamatosan támogatják szakmailag és anyagilag egyaránt, hiszen a szolgálat gyarapításában hisznek. Nagy előrelépésnek mondta, hogy januártól huszonöt százalékkal megemelhették az ellátmányt. Október elsejétől a rezsitámogatást is megduplázzák azért, hogy az őszi-téli időszakban minél inkább tehermentesítsék a nevelőszülőket.

A házigazda Kelet-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ a köszönetét fejezte ki a családoknak az odaszánt időért, munkatársainak pedig az egész napos program előkészítéséért és lebonyolításáért.

Az eseményről készült videós összefoglalót alább tekintheti meg!