Felújították az erdőbényei szeretetotthont

Hálaadó ünnepséget tartottak az erdőbényei Béthel Református Szeretetotthonban. Az idősotthon régi, Rákóczi-Szirmay kastélyban üzemel, amit most többek között uniós forrásból újítottak fel.

„'Bizony, bizony, mondom neked: Amikor fiatal voltál, felövezted magad, s oda mentél, ahova akartál. De ha majd megöregszel, kiterjeszted karod, s más fog felövezni, aztán oda visz, ahova nem akarod.' E szavakkal jelezte, hogy milyen halállal dicsőíti majd meg Istent. Majd hozzátette: 'Kövess engem!'" (Jn 21, 18-19) – idézte János evangéliumát Czibere Károly beszédében.

Az MRE Szeretetszolgálati Iroda vezetője a november 20-i hálaadó ünnepségen elmondta, hogy nem csupán a nagy és modern intézményeknek, de az ilyen kisebb és nagy múltú idősek otthonának is létjogosultsága van, mivel egyre több a rászoruló, az elesett.

Az 1951 óta a Református Egyház által működtetett intézményben 26 idős hölgyet gondoznak. A 300 éves kastélyépület azonban felújításra szorult, és ezúttal a fűtéskorszerűsítést oldották meg egy 17 millió forintos beruházásból, melynek 60 százaléka uniós forrásból származott. Ennek kapcsán kicserélték az elavult gázkazánt, valamint a meleg vizet biztosító napkollektorokat szereltek fel, hogy az épület működtetését gazdaságosabbá tegyék.

MRE Szeretetszolgálati Iroda