Figyeljünk embertársainkra a rendkívül hideg időben is!

Az időjárás a héten jelentősen hűvösebbre fordult, és a következő éjszakákon rendkívül hideg időjárásra számíthatunk országszerte, ezért a Református Szeretetszolgálat arra kér mindenkit, kiemelten a református diakóniai intézményeket, hogy fokozottan figyeljenek a településen élő veszélyeztetett és krízishelyzetben lévő emberekre.

A Református Szeretetszolgálat, mint számos református diakóniai intézmény fenntartója, arra kérte a református szociális szolgálatok vezetőit és munkatársait, hogy az intézmények szolgáltatásait igénybe vevők körében – és azon túl is – fokozottan figyeljenek az ellátási területükön a veszélynek kitett emberekre, családokra.

Kiemelten fontos, hogy senki se fagyjon meg sem az utcán, sem saját otthonában.

Mit lehet tenni?

A krízishelyzetben lévő hajléktalan személyek esetében a hajléktalan-diszpécserszolgálatot kell értesíteni!

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány különböző programjai is segítséget nyújthatnak a nehéz helyzetben lévőknek, akár a Tűzifa programmal.

A települési önkormányzatokkal, valamint a területileg illetékes család- és gyermekjóléti szolgálatokkal szükséges felvenni a kapcsolatot, és jelzést tenni minden kihűlési kockázattal járó esetben.