Gasztroarcok a szebb karácsonyért

Vendéglátóhelyek fogtak össze, hogy szenteste azok számára is ünnepi menü kerüljön az asztalra, akik ezt nem tehetnék meg. A kezdeményezést bárki támogathatja, ha ételt rendel az akcióhoz csatlakozott helyekről. A felajánlott melegételt Budapesten és Miskolcon élő rászoruló családokhoz, egészségügyben és a szociális intézményekben dolgozókhoz juttatja el december 24-én a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A 2020-as év sok szempontból nehéz helyzetbe hozta a vendéglátást és azokat a vendéglátóhelyeket, amelyeket szeretünk. A Gasztroarcok egy szebb karácsonyért kampány lényege, hogy egyszerre segítse a vendéglátó szektort és rajtuk keresztül azokazt is, aki nehéz élethelyzetükből adódóan nem tudnak ünnepi menüt tenni az asztalra vagy épp munkájuk miatt nem tölthetik szeretteik körében a szentestét.

A kezdeményezéshez három budapesti (Beerstro 14, KEG Sörművház, MADHOUSE) és egy miskolci (zip’s brewhouse) hely csatlakozott. A kampányban résztvevő helyektől december 16-22. között lehet közvetlenül megrendelni a karácsonyi menüket. A rendelés részleteit és menetét ezen az oldalon lehet megtalálni, ahol az egyes vendéglátóhelyeknél elérhető menük közül lehet választani.

Az oldalon megrendelt ünnepi menük a Magyar Református Szeretetszolgálat közreműködésével jutnak el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. – A 2020-as esztendő a karitatív szervezeteket is számos kihívás elé állította. Nagy örömünkre szolgál, hogy partnerként vehetünk részt a Gasztroarcok kezdeményezésben hiszen nagy szükség van az összefogásra! Bízunk benne, hogy a kezdeményezés révén számos rászoruló család asztalára kerülhet meleg étel szenteste. A szolidaritás egy nagyon különleges kifejeződése, hogy a támogatók segítségével azokhoz is eljuthat a figyelmesség, akik az ünnepek alatt is értünk dolgoznak az egészségügyben vagy a szociális ellátórendszerben” – mondta el Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese.

Amennyiben valaki szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez (például az ételek kiszállításában tud segíteni), akkor a verba.gergely@szuretlen.hu e-mail címen megteheti.