Gyülekezetek akadálymentesítése

A Magyar Református Szeretetszolgálat szervezésében ismét összeült a gyülekezetek akadálymentesítésével foglalkozó műhelycsoport.
Az április 18-án, Budapesten tartott megbeszélésen a 15 fős társaság a következő évek terveit és céljait próbálta meghatározni. A csoportnak célja egy kérdőív segítségével felmérni, hogy akadálymentesítés szempontjából milyen helyzetben vannak jelenleg a magyarországi gyülekezetek. A kérdőív, a korábban kiírt pályázat és a múlt havi Berekfürdőn megrendezett KÜSZÖB konferencia mind eszközök annak elérésében, hogy minél több gyülekezet vegye észre a környezetében élők szükségeit, és közösséget, szolgálati lehetőséget nyújthasson a fogyatékos embereknek is.

képIsten akarata, hogy gyülekezeti közösségben legyen minden ember, a fogyatékos ember is. – „Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai" (1Korintus 12,27). A jövőben további konferenciák, pályázatok, képzések segítségével igyekszik felhívni a téma fontosságára a figyelmet a csoport, melybe lelkészek, szakemberek és érintettek egyaránt bekapcsolódtak. Cél továbbá egy konfesszió írása a zsinat felé, melyben a munkacsoport megpróbálja megfogalmazni azt, hogy mit gondol egyházunk a fogyatékos emberről, továbbá meghatározni az egyén, a gyülekezet és az egyház felelősségét.

Vad Lilla
Fotó: Dani László