Hajléktalanoknak vitt adományt Novák Katalin és a szeretetszolgálat

Novák Katalin köztársasági elnök december 6-án, szerdán meglátogatta a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársait és önkénteseit. Az államfő hajléktalanoknak ajándékozandó adománycsomagok összeállításában segédkezett a szeretetszolgálat budapesti, Hungária körúti irodájában.

Novák Katalin a hajléktalanmissziónál az MRSZ-szel. 2023. december 6. Fotó: Facebook/ Novák Katalin

Fotó: Facebook/ Novák Katalin

A Tiszta Forrás Alapítvány hajléktalanmissziójához vitt adományokat Novák Katalin köztársasági elnök a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) munkatársaival és önkénteseivel. Az MRSZ székházában közösen készítettek össze háromszáz adománycsomagot, amelyeket utána személyesen vittek el a rászorulóknak.

Novák Katalin a hajléktalanmissziónál az MRSZ-szel. 2023. december 6. Fotó: MRSZ

Fotó: MRSZ

A köztársasági elnök forró teát, szendvicset, saját készítésű sós süteményt is osztott a hajléktalanoknak, majd Juhász Márton ügyvezető igazgatóval átadták a tartós élelmiszereket és immunerősítő készítményeket is tartalmazó adománycsomagokat. Novák Katalin így köszöntötte a jelenlévőket: – Nincsen különbség közöttünk. Amikor az előbb itt ültünk, és közösen mondtuk el az Úr imádságát, egyformák voltunk mindannyian. Egy bátorító pillantással, egy mosollyal tudunk adni valamit a másiknak. Hoztunk sok enni- és innivalót, de leginkább ezt a pillantást szeretném most önöknek adni, és ezt a pillantást szeretném mindannyiuk részéről hazavinni – fogalmazott.

Novák Katalin a hajléktalanmissziónál az MRSZ-szel. 2023. december 6. Fotó: Facebook/ Novák Katalin

Fotó: Facebook/ Novák Katalin

A köztársasági elnök megköszönte az önkéntesek munkáját, hogy könnyebbé teszik a szükséget szenvedők életét.