Hálaadó Istentisztelet a nevelőszülőkért

A Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózata ünnepi oklevél-és tanúsítványátadó alkalmának adott otthont a nagyszekeresi gyülekezet.
Október első vasárnapján ünnepi, hálaadó Istentiszteletre gyűltek egybe a nagyszekeresi gyülekezet tagjai és a környékről érkező vendégek. A Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózata ünnepi oklevél-és tanúsítványátadó alkalmának adott otthont gyülekezetünk. A 2012 nyarán kezdődött felkészítő alkalmakon 17 nevelőszülő-jelölt adott számot tudásáról és elhívatottságáról.

Az ünnepi istentiszteleten Nt. Bartha Gyula Esperes Úr hirdette Isten Igéjét. Ezt követően az ünnepélyes eskütételre került sor. A Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózatának köszöntését és befogadását Dr. Fábián Ildikó intézményvezető-lelkész tolmácsolta. Mint elmondta, a Hálózat 2009-ben kezdte meg működését és jelenleg már 440 gyermek ellátásáról gondoskodnak munkatársaival és a képzett nevelőszülőkkel.

képAz istentisztelet folytatásaként a nevelőszülők átvették az oklevelet Nt. Bartha Gyula esperes úrtól és a tanúsítványokat Dr. Fábián Ildikó intézményvezető asszonytól.

Az alkalom a parókia udvarán folytatódott, ahol egy szeretetvendégséggel egybekötött kötetlen beszélgetésre is lehetőség nyílt. Hisszük és reméljük, hogy e vasárnapi alkalom nem valaminek a végét, hanem a fogadalmat tett testvéreink szolgálatának a kezdetét jelenti. Mindezekért Istené a dicsőség.

Kormány László lelkipásztor
Nagyszekeres-Kisszekeres