Hálás szívvel köszönte meg az önkéntesek munkáját az MRSZ

Facebook-posztban mondott köszönetet önkénteseinek a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) tegnap, az önkéntesek nemzetközi napján.

önkéntesek napja december 5. Fotó: MRSZ

Fotó: MRSZ

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) kezdeményezésére december 5-én világszerte köszönetet mondanak a szervezetek azoknak a segítőknek, akik mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül, szabad akaratukból végeznek valamilyen szolgálatot abból a célból, hogy azzal másoknak jót tegyenek.

Az idei év különösen megmutatta, hogy mennyire sok ember szeretne segíteni a bajba jutottakon: ebben az évben több mint tizenhatezer önkéntes segítette az MRSZ munkáját.

A Szeretethíd program keretében Kárpát-medence-szerte tizenkétezren templomokat, játszótereket szépítettek meg, vagy látogattak időseket, betegeket.

Az orosz–ukrán háború elől menekülők ellátására eddig összesen 4295 önkéntes jelentkezett az MRSZ-nél, akik segítettek az ellátási helyszíneken adományt osztani, szendvicset kenni, boltba rohangálni éjjel-nappal, vagy bármi olyan feladatot elvégezni, amire épp szükség volt.

Mellettük fontos szolgálatot végzett az az 1146 tolmács, aki ugyancsak segítségét ajánlotta fel a szeretetszolgálatnak.

„A világnapon – és az év minden napján – mi is hálás szívvel köszöntjük önkénteseinket, akik velünk szolgálnak” – írta Facebook-oldalán az MRSZ, és azt kívánta minden önkéntesének, hogy kísérje Isten gazdag áldása életüket és szolgálatukat.

„Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.” (Péld 11,25)