Iskolásokat és ingyenkonyhákat támogat a szeretetszolgálat Kárpátalján

Százhúsz tanuló számára tanszerekkel megtöltött iskolatáskát, a kárpátaljai ingyenkonyháknak pedig a királyhágómelléki református testvérek felajánlásából tartós élelmiszereket adott át a Magyar Református Szeretetszolgálat Beregszászon.

Bogdán Szabolcs János. Iskolásokat és ingyenkonyhákat támogat Kárpátalján a Magyar Református Szeretetszolgálat 2023 augusztus - Fotó: MRSZ

Bogdán Szabolcs János elmondta, hogy továbbra is segíteni szeretnék a kárpátaljai testvéreket

Fotó: MRSZ

– Bennünket nem a saját elképzelésünk vezet a szolgálatunk során, hanem az Ige buzdít arra, hogy vegyük észre a nincstelent. Abban a világban, ahol megélhetési válság van, különösen fontos megmutatni a társadalomnak, hogy nem zárkózhatunk be, hanem segíteni kell a rászorulókon, árvákon, félárvákon – mondta az adomány átadásakor a Kárpátaljai Református Egyházkerület Püspöki Hivatalában Czibere Károly, az Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) kuratóriumi elnöke.

Czibere Károly. Iskolásokat és ingyenkonyhákat támogat Kárpátalján a Magyar Református Szeretetszolgálat 2023 augusztus - Fotó: MRSZ

Czibere Károly: Bennünket nem a saját elképzelésünk vezet a szolgálatunk során

Fotó: MRSZ

Az egyházkerület és a szeretetszolgálat munkatársai közösen osztották ki a névre szóló tanszersegélyt, amelynek összértéke meghaladja a 2,8 millió forintot. Az egyéni adományozók mellett a Dunántúli Református Egyházkerület harminc darab iskolatáskával járult hozzá a tizedszer megrendezett Radírozzuk ki a különbségeket! tanszergyűjtéshez, amelynek idei célja, hogy Magyarországon és a határon túli területeken 1358 rászoruló diákot támogasson, köztük százhúsz kárpátaljai tanulót. Zán Fábián Sándor kárpátaljai püspök kiemelte: kívánja az iskolásoknak, hogy nyugodt tanévnek nézzenek elébe, és Kárpátalja a légiriadók ellenére is a nyugalom szigete maradhasson az országban.

Iskolásokat és ingyenkonyhákat támogat Kárpátalján a Magyar Református Szeretetszolgálat 2023 augusztus - Fotó: MRSZ

Fotó: MRSZ

Az augusztus 28-i esemény nem csak a tanszerekről szólt. A Királyhágómelléki Református Egyházkerület az MRSZ-en keresztül ajánlotta fel, hogy a kárpátaljai református gyülekezetek és az egyházkerület fenntartásában működő diakóniai ingyenkonyhákat 3,4 millió forint értékű élelmiszerrel támogatja.

Bogdán Szabolcs János és Zán Fábián Sándor. Iskolásokat és ingyenkonyhákat támogat Kárpátalján a Magyar Református Szeretetszolgálat 2023 augusztus - Fotó: MRSZ

Bogdán Szabolcs János és Zán Fábián Sándor

Fotó: MRSZ

Bogdán Szabolcs János, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke az adományok átadásakor elmondta, hogy a jövőben folytatni kívánják a kárpátaljai testvérek segítését, és még szorosabb együttműködést szeretnének kialakítani a Magyar Református Szeretetszolgálattal, hogy együtt segíthessék a nélkülözőket. – Örömmel hoztuk el gyülekezeteink adományát, de mindezt nem azért tesszük, hogy megmutassuk a magunk nagyvonalúságát, hanem hogy a mi Urunk dicsőségét hirdessük azzal, hogy ahol segítségre van szükség, oda rendel segítőket is – hangsúlyozta a püspök.

Iskolásokat és ingyenkonyhákat támogat Kárpátalján a Magyar Református Szeretetszolgálat 2023 augusztus - Fotó: MRSZ

Fotó: MRSZ