Ismeretlenek szeretete

Karácsony közeledtével a nélkülöző családokat élelmiszerrel és Nyilas Misi pakkokkal lepi meg a Magyar Református Szeretetszolgálat. A budapesti átadó ünnepségen száznegyven gyermek kapott cipősdobozos ajándékot valamint szüleik és a Jesus For Refugees menekültekből álló bibliakör tagjai élelmiszerekből álló csomagokat is hazavihettek. Az ajándékoknak az a különlegessége, hogy sok-sok ember készítette szeretettel, főként ismeretleneknek – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Szabó István, dunamelléki püspök.

Szabó István azt is hozzátette, hogy a szeretet az az út, amelyen az ismeretlenek bizalmat nyernek egymás iránt. Jó azt látni, hogy Református Egyházunk tagjai felelősséget éreznek a számukra talán ismeretlen, de segítségre szorulók iránt. Minden dobozhoz és élelmiszercsomaghoz egy szelíd unszolás is hozzátartozik: keresd Jézus Krisztust, akiről valójában ez az ünnep szól!

kép

„Kevés olyan ember jött ma el, akinél minden rendben van. A Biblia olyan képet ad Máriáról, akinek szintén szüksége volt segítségre. Máriának sem volt problémamentes az élete – gyermeket várt, de nem a vőlegényétől, gyermeket várt és tudhatta, hogy emiatt újabb adókat kell majd befizetniük. Ha a külsőségekre figyelünk, akkor Máriának Jézus születésekor sem oldódott meg minden problémája. Ezen az ünnepen nekünk is fontos üzenet, hogy ne csak a külsőségekre figyeljünk” – mondta áhítatában Bacsakai Bálint, a helyi gyülekezet lelkipásztora. A józsefvárosi gyülekezet templomában megtartott ünnepségen a megajándékozott menekülmisszió, siketmisszió és vakmisszió is műsorral kedveskedett a résztvevőknek valamint a gyülekezet énekkara és ifjúsági zenekara varázsolt ünnepi hangulatot a templomba.

A regionális Nyilas Misi gálákon kívül a Szeretetszolgálat munkatársai a karácsony előtti napokban több ezer családhoz juttatták el a cipősdoboznyi ajándékokat. Az adományozóknak ezúton is köszönik azt a sok támogatást, amivel lehetővé tették, hogy az MRSZ a nélkülözők segítségére legyen, amikor a legnagyobb szükség van az ismeretlenek segítő szeretetére.

Gilicze Réka