Ismét tűzifával segít országszerte a Magyar Református Szeretetszolgálat

Adománygyűjtést hirdet, a befolyt összegből pedig tűzifát vásárol országszerte a rászorulóknak a Magyar Református Szeretetszolgálat a tartósan hideg idő beköszöntével. A karitatív szervezet tűzifaprogramjához bárki csatlakozhat az 1358-as adományvonal felhívásával vagy az adomany.jobbadni.hu oldalon történő felajánlással.

Nemcsak a szabadban tartózkodókat fenyegeti a kihűlés veszélye, hanem azokat is, akik tartósan 15 Celsius fok alatti hőmérsékletű lakásban élnek – figyelmeztet a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). Éppen ezért különösen fontos, hogy a következő időszakban segítséget kapjanak azoknak, akik számára nem elérhető az otthon melege. A szervezet januárban és februárban újból meghirdeti a tűzifaprogramot a fával fűtő, rászoruló nagycsaládosoknak, kisgyermeket nevelő szülőknek és nyugdíjas időseknek.

DSC09956.JPG

Fotó: MRSZ

Az Alapítvány szeretne legalább száz kérelmező részére egy-egy köbméter tűzifát juttatni a téli időszakban. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, országos adománygyűjtést hirdetnek: az akcióhoz bárki csatlakozhat segítőként az 1358-as adományvonal felhívásával (minden hívással 500 forint lehet adományozni) vagy az adomany.jobbadni.hu oldal által. A cél, hogy összegyűljön 2 és fél millió forint, amelyből akár száz család számára teremthető meg az otthon melege januárban, és februárban.

– Azt tapasztaljuk, hogy az adventi időszakban sokak számára fontossá vált a rászoruló embertársaink támogatása, de a nehéz helyzetben élők korántsem csak decemberben küzdenek anyagi nehézségekkel – hívja fel a figyelmet Győri-Simon Annaamária, a Magyar Református Szeretetszolgálat adománykoordinációs ágazatvezetője. – Szeretetszolgálatunk évek óta meghirdeti tűzifaprogramját, hogy a leghidegebb hónapokban segítséget tudjunk nyújtani az arra rászorulóknak. Bízunk benne, hogy támogatóink segítségével idén is sikerül a nélkülöző háztartásokban garantálni az otthon melegét – tette hozzá.