„Isten kinyújtott karjai” Debrecenben

Debrecenben közösen szerveznek gyűjtést a rászorulóknak a történelmi egyházak, a város vezetése és a Karitatív Testület a Magyar Református Szeretetszolgálat közreműködésével.

Fekete Károly, Mrsz debreceni gyűjtés 2022 - Szeretetdoboz - Fotó: MRSZ

Debrecennek fontos karaktere az összefogás

Fotó: MRSZ

Debrecenben már hagyománynak számít, hogy az adventi időszakban összehangolt karitatív tevékenységet folytatnak, amelyben a város teljes lakossága részt vesz. A jelenlegi nehéz helyzetben még fontosabb keresztyén kötelesség segíteni és figyelni a rászorulókra – hangsúlyozták a gyűjtést bejelentő sajtótájékoztatón az egyházak képviselői.

– A válsághelyzetben a mélységek is megnőnek, jelen van a mélyebbre jutás lehetősége. Nem szeretnénk, ha még nagyobb lenne a leszakadás: ennek érdekében fognak össze idén is a történelmi egyházak a város vezetésével és a Karitatív Testülettel, hogy segíteni tudjunk annak a több ezer rászoruló nagycsaládnak és idős testvérünknek, akik szükséget szenvednek. Isten kinyújtott karjai szeretnénk lenni, és több kar még messzebb érhet el – mondta Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

Fekete Károly Mrsz debreceni gyűjtés 2022 - Szeretetdoboz - Fotó: MRSZ

Seszták István, a Hajdúdorogi Főegyházmegye Érseki Hivatalának irodaigazgatója, Rózsahegyiné Juhász Éva, a Karitatív Testület elnöke, Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Papp László polgármester, Palánki Ferenc, a Debrecen–nyíregyházi Egyházmegye püspöke, Széles Diána alpolgármester és Iszlai Gergely, az MRSZ debreceni irodájának operatív vezetője

Fotó: MRSZ

A református egyház mellett a helyi római és görög katolikus egyházközségek is részt vesznek a közös akcióban. – Debrecennek fontos karaktere az összefogás – hangsúlyozta Papp László, a város polgármestere. Palánki Ferenc, a Debrecen–nyíregyházi Egyházmegye püspöke, Seszták István, a Hajdúdorogi Főegyházmegye Érseki Hivatalának irodaigazgatója, Széles Diána alpolgármester és Rózsahegyiné Juhász Éva, a Karitatív Testület elnöke is részt vettek a sajtótájékoztatón.

Mrsz debreceni gyűjtés 2022 - Szeretetdoboz - Fotó: MRSZ

Fotó: MRSZ

A szeretetdobozokkal cégeket és iskolákat keresnek meg, hogy a munkavállalók számára megkönnyítsék az adományozást. Emellett a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban, a Myra Kávézóban, valamint a Thomas Mann utcán található Család- és Gyermekjóléti Központban a város lakosai is leadhatják tárgyi adományaikat. A raktározási és logisztikai feladatokat idén is a Magyar Református Szeretetszolgálat látja el.